Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kameničtí policisté objasnili krádež motocyklů

PELHŘIMOVSKO: Za krádež muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody 

Policisté z obvodního oddělení v Kamenici nad Lipou objasnili případ krádeže tří motocyklů a hliníkového žebříku, které pachatel odcizil v polovině srpna v jedné z obcí nedaleko Kamenice nad Lipou. Pachatele policisté dopadli a policejní inspektor sdělil devatenáctiletému muži z Pelhřimovska podezření ze spáchání dvou trestných činů.

Ke krádeži dvou motocyklů Jawa, jednoho motocyklu Babeta a hliníkového výsuvného žebříku došlo v polovině srpna z budovy hospodářského stavení. Pachatel tehdy vnikl do objektu, kde věci v hodnotě přesahující částku třiceti tisíc korun odcizil. Policisté po oznámení provedli ohledání místa činu, šetření a vše zadokumentovali. V rámci prověřování se jim podařilo pachatele odhalit a vypátrat.

Devatenáctiletý muž je podezřelý z toho, že se do objektu vloupal ještě několik dní před odcizením motocyklů, kde si pořídil fotografie různých věcí, včetně motocyklů. Ty pak umístil na internetový prodejní portál a nabídl je k prodeji. Poté co se mu ozval zájemce o určitou nabízenou věc, vydal se opětovně do objektu, odkud ji odcizil. O několik dní později do objektu vnikl opětovně za účelem pořízení fotografií dalších věcí, které následovně nabídl k prodeji na internetovém portálu. Na základě shromážděných informací policisté muže dopadli a devatenáctiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže. Za takovou trestnou činnost muži v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

27. října 2017

vytisknout  e-mailem