Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Kalendář NPC 2016

CHARITATIVNÍ KALENDÁŘ 

Národní protidrogová centrála využila nabídky fotografa Stanislava Petery k vytvoření charitativního kalendáře a u příležitosti 25. výročí svého vzniku se může pochlubit uměleckým dílem, které je uznáním náročné práce a nasazení v boji proti drogám příslušníků útvaru. Sled jednotlivých fotografií v kalendáři, zachycujících co možná nejautentičtěji momenty práce detektivů, představuje jakýsi příběh jejich počínání při realizaci operací s drogovou tématikou. Fotografie vznikly v rámci výcvikové činnosti útvaru a i přes určitou uměleckou nadsázku se jedná o reálné situace.

Celý proces tvorby kalendáře proběhl bez nároku na honorář, za což patří velký dík Stanislavu Peterovi, který všechny fotografie profesionálně nafotil a retušoval, Jiřímu Kubíkovi, jež se podílel na focení i retuši podtrhující emocionální náboj fotografií, a samozřejmě také České vicemiss 2011 Tereze Zunové i ostatním, co se zúčastnili focení situací. 

Veškerý výtěžek z prodeje kalendáře bude věnován Nadaci policistů a hasičů

Kalendář Národní protidrogové centrály 2016 bude představen dne 2. října 2015 na výstavě Fomei Top 2015 v Hradci Králové. Kalendář je možné již nyní zakoupit v rámci předprodeje na internetových stránkách Školy profesionální fotografie a retuše Light Garden academy: http://www.lightgarden.cz/academy/kalendare/kalendar-narodni-protidrogova-centrala-2016.

Předání výtěžku z prodeje kalendáře Nadaci policistů a hasičů proběhne při vhodné příležitosti začátkem příštího roku.

Zpracovala:
kpt. Mgr. Barbora Kudláčková
tisková mluvčí                                                                                                                    vrchní rada plk. Mgr. Jakub Frydrych
25.9.2015                                                                                                                                                ředitel 

vytisknout  e-mailem