Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

K seniorce se vloudili zloději

Stařenka neměla zamčený domek 

Ti dříve narození si ještě nezvykli, že ne všichni spoluobčané jsou hodní a slušní lidé. Někteří mezi námi zneužívají jejich bezbrannosti a zcela bezostyšně je okrádají. Policisté sice stále seniory varují, aby své příbytky zamykali a dovnitř pouštěli jen osoby, které dobře znají. Přesto ne všichni jejich rad dbají. Jeden nový případ okradené seniorky řeší policisté z Jaroměře.
 
Ilustrační foto policieIlustrační foto policie
V úterý 3. 11. 2009 okolo poledne do rodinného domku, obývaného 84letou babičkou vešli pravděpodobně dva pachatelé. Využili toho, že vstupní dveře nebyly zamčené. Za starou paní až do kuchyně vešla žena středního věku a začala na ní mluvit německy. Nabízela jí k prodeji nějaký textil a zdržovala jí v místnosti. Když už se zdálo, že stařenka ztrácí trpělivost, přešla najednou do češtiny a děkovala za pozornost. Když konečně stará paní ženu bez jakéhokoli nákupu vystrnadila ven, oddychla si a myslela, že má vyhráno. Vzápětí ale zjistila, že v domku s ní byl pravděpodobně ještě někdo druhý a zatímco jí žena zabavovala v kuchyni, ten druhý člověk kradl. Z vedlejšího pokojí jí totiž zmizelo bezmála sedm tisíc korun, které měla v peněžence uložené v zásuvce skříňky.
 
Policisté po zlodějích pátrají a opět apelují na všechny dříve narozené, aby měli své byty a domky zamčené a žádné cizí lidi nevpouštěli do bytu. V případě výskytu takových osob u jejich obydlí ať se obrátí na sousedy nebo ihned volají policii (nejlépe tísňovou linkou 158).
por. Bc. Eva Prachařová
4. 11. 2009

vytisknout  e-mailem