Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

K penězům přišel lehce

LOUNY – Alkohol a zákaz řízení; Lehce nabyté peníze; Vypátrali osobu v celostátním pátrání. 

Dvojité porušení zákona
Policejní hlídka obvodního oddělení v Lounech kontrolovala 46letého řidiče. Při lustraci zjistila, že muž má od okresního soudu vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. To ale nebyl jediný prohřešek řidiče, který už za volantem neměl co dělat. Strážci zákona s ním provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která se ukázala jako pozitivní. Naměřená hodnota vystoupala až na 2,14 promile. V těchto dnech policisté sdělili provinilci podezření z trestných činů Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a Ohrožení pod vlivem návykové látky. Za jeho jednání mu nyní hrozí trest až dvě léta odnětí svobody. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

Lehce přišel k penězům, teď čelí obvinění
Lounští kriminalisté se zabývají případem, který se stal už v listopadu loňského roku. Třiadvacetiletý muž si měl dle výsledků šetření policistů první listopadový den sjednat v prodejně s elektrospotřebiči v Žatci spotřebitelskou smlouvu. Zřejmě neměl peníze na nový telefon, a tak se nebankovní společnosti zadlužil. To by v dnešní době nebylo nic neobvyklého, avšak muž ve smlouvě uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání. Možná se domníval, že mu bude snáz poskytnut úvěr. Další den u jiného prodejce uzavřel podobnou smlouvu, u které uvedl také nepravdivé údaje o aktuální profesní činnosti. Díky tomu si mohl nakoupit spotřební zboží, a když obdržel úvěrovou kartu, přišel si i k finanční hotovosti. Muž od úvěrových společností čerpal téměř 43 tisíc korun, které nesplatil. Jelikož uvedl při sjednávání smlouvy nepravdivé údaje, nyní čelí obvinění z trestného činu Úvěrový podvod. Hrozí mu až dvě léta odnětí svobody.

Šli najisto, vypátrali osobu v celostátním pátrání
Lounští kriminalisté mají dobrou místní a osobní znalost. Vydali se ve středu do obce Cítoliby, kde se podle jejich informací měla zdržovat v jednom z bytů osoba, na kterou byl vydán okresním soudem příkaz k dodání do výkonu trestu. Jejich cílené pátrání bylo úspěšné a strážci zákona muže ihned zadrželi. I když se hledaný snažil před zákonem schovávat, ještě tentýž den jeho cesta vedla přímo do věznice. Muž byl v celostátním pátrání za svou předešlou trestnou činnost. Měl na svědomí Zanedbání povinné výživy, za což mu soud uložil trest odnětí svobody.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
16. října 2017


 

vytisknout  e-mailem