Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jmenování nových generálů z řad Policie ČR

Do hodnosti brigádního generála byl dnes jmenován náměstek pro ekonomiku policejního prezidenta a ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy. 

Prezident republiky dnes na Pražském hradě u příležitosti výročí dvaasedmdesáti let od konce druhé světové války v Evropě jmenoval do generálských hodností dva příslušníky Policie České republiky. Hodnost brigádního generála získali náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Petr Petřík a ředitel Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy Miloš Trojánek.

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil také policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý, který měl možnost jako jeden z prvních pogratulovat novým generálům. 

Jmenování policistů do generálské hodnosti je velmi významným oceněním jejich dosavadní služby pro Českou republiku, kterou oba tito policisté mnoho let vykonávali kvalitně a svědomitě. Jsem přesvědčen, že tito policisté budou i nadále nadstandardně plnit své úkoly a tím přispívat k rozvoji a profesionálnímu chodu policie,“ řekl policejní prezident. 

Kromě těchto dvou policistů prezident republiky povýšil do generálských hodností také další významné osobnosti z řad vojáků, příslušníků Hasičského záchranného sboru, Vězeňské služby ale také z řad veteránů.

kpt. Iveta Martínková 

8. května 2017

tisková mluvčí policejního prezidia

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem