Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jmenování krajských ředitelů policie

Policii ČR čeká významná změna jejího územního uspořádání – stávajících 8 krajských ředitelství policie se dne 1. 1. 2010 změní na 14, která budou odpovídat územně správnímu členění České republiky. 

Změna územního uspořádání Policie ČR je jedním z deseti pilířů probíhající reformy. Současná krajská ředitelství policie (KŘP) budou transformována v nová ředitelství pod vedením následujících služebních funkcionářů:
 
Současný stav: 
Krajské ředitelství policie Západočeského kraje
Od 1. 1. 2010:            
  • 1.  Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje se sídlem v Karlových Varech
    • Ředitel: plk. Mgr. Oldřich Tomášek
  • 2.  Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje se sídlem v Plzni
    • Ředitel: plk. JUDr. Miloslav Maštera
Plk. Mgr. Oldřich Tomášek je policistou od r. 1977. Získal zkušenosti v řadových i vedoucí pozici na obvodních odděleních, v letech 1991 – 1992 pracoval jako vyšetřovatel Inspekce MV. V roce 1994 se stal policejním prezidentem a 4 roky vedl Policii ČR. Od r. 1998 byl ředitelem Okresního ředitelství Sokolov a v r. 2008 se stal zástupcem ředitele KŘP Západočeského kraje pověřeným zřízením krajského ředitelství Karlovarského kraje.
 
Plk. JUDr. Miloslav Maštera, dosavadní ředitel KŘP Západočeského kraje, je policistou od r. 1971. Zkušenosti získával na obvodním oddělení v Rokycanech a na odborech hospodářské kriminality v Rokycanech a v Plzni. V r. 1991 se stal zástupcem ředitele Správy Západočeského kraje a svou současnou funkci zastává od r. 2007.
 
Současný stav:  
Krajské ředitelství policie Severočeského kraje
Od 1. 1. 2010:           
  •  1.   Krajské ředitelství policie Libereckého kraje se sídlem v Liberci
    • Ředitel: plk. Mgr. Milan Franko
  •  2. Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje se sídlem nad Labem
    • Ředitel: plk. JUDr. Jiří Vorálek
Plk. Mgr. Milan Franko se stal policistou v r. 1983 a téměř celou svou dosavadní služební kariéru strávil v Semilech - nejdříve v rámci semilského obvodního oddělení, později jako zástupce ředitele okresního ředitelství a od r. 1995 ve funkci ředitele Okresního ředitelství Semily. V r. 2008 se stal zástupcem ředitele KŘP Severočeského kraje pověřeným zřízením Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.
 
Plk. JUDr. Jiří Vorálek začal svou kariéru v r. 1981 na Okresním úřadu vyšetřování v Mostu. V r. 1992 se stal jeho ředitelem a o rok později se ujal vedení Krajského úřadu vyšetřování Severočeského kraje. Od r. 1993 zastává svou dosavadní funkci ředitele KŘP Severočeského kraje.
 
Současný stav:  
Krajské ředitelství policie Východočeského kraje
Od 1. 1. 2010:          
  • 1. Krajské ředitelství policie Pardubického kraje se sídlem v Pardubicích
    • Ředitel: plk. Mgr. Radek Malíř
  • 2. Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové
    • Ředitel: plk. JUDr. Petr Přibyl
Plk. Mgr. Radek Malíř může ve své funkci využít dvanáctiletých zkušeností z obvodních oddělení v Sezemicích a v Pardubicích. Od r. 2007 pracoval na Policejním prezidiu na Ředitelství služby pořádkové policie a v r. 2008 se ujal funkce ředitele Okresního ředitelství Pardubice. Ve stejném roce dosáhl své dosavadní pozice zástupce ředitele KŘP Východočeského kraje pověřeného zřízením Krajského ředitelství policie Pardubického kraje. 
 
Plk. JUDr. Petr Přibyl je policistou od r. 1977. Zastával vedoucí pozice na obvodních odděleních a na Okresním ředitelství v Chrudimi. V 1993 se stal zástupcem ředitele Správy Východočeského kraje a v letech 1997 – 1999 byl náměstkem policejního prezidenta. Svou dosavadní funkci ředitele KŘP Východočeského kraje vykonává od r. 1999.
 
Současný stav:  
Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje
Od 1. 1. 2010:          
  • 1.     Krajské ředitelství policie kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě
    • Ředitel: plk. Mgr. Josef Bačkovský
  • 2. Krajské ředitelství policie Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně
    • Ředitel: plk. Ing. Bedřich Koutný
  • 3. Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje se sídlem v Brně
    • Ředitel: plk. Mgr. Tomáš Kužel
Plk. Mgr. Josef Bačkovský je policistou od r. 1979 a první zkušenosti získával na Dopravním inspektorátu v Havlíčkové Brodě a poté na obvodním oddělení v Chotěboři. V r. 1993 se stal ředitelem Okresního ředitelství Havlíčkův Brod a od r. 2006 vedl jihlavské okresní ředitelství. Od r. 2008 působí ve své dosavadní funkci zástupce ředitele KŘP Jihomoravského kraje pověřeného zřízením krajského ředitelství policie kraje Vysočina.
 
Plk. Ing. Bedřich Koutný vedl v letech 1990 – 2008 okresní ředitelství ve Zlíně a v r. 2008 se stal ředitelem Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.
 
Plk. Mgr. Tomáš Kužel je policistou od r. 1984. Získal zkušenosti v Útvaru rychlého nasazení. Od roku 1993 pracoval 10 let v řadových i vedoucích funkcích Služby cizinecké a pohraniční policie a v r. 2004 se stal ředitelem Okresního ředitelství Jeseník. V letech 2007 – 2009 byl náměstkem policejního prezidenta pro ekonomiku a jeho dosavadní pozice je náměstek ředitele Služby cizinecké policie.
 
Současný stav:  
Krajské ředitelství policie Severomoravského kraje
Od 1. 1. 2010:           
  • 1. Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje se sídlem v Olomouci
    • Ředitel: plk. RNDr. Jaroslav Skříčil
  • 2. Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě
    • Ředitel: plk. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý
Plk. RNDr. Jaroslav Skříčil vedl od r. 1993 Okresní ředitelství Olomouc. V r. 2007 se stal zástupcem ředitele Správy Severomoravského kraje a o rok později jejím ředitelem. Tuto pozici zastává dosud.
 
Plk. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý začal svou kariéru v r. 1992 na obvodním oddělení v Albrechticích, které později také vedl. Získal zkušenosti v rámci služby kriminální policie a vyšetřování a v letech 2002 – 2008 působil ve vedoucích pozicích okresních ředitelství Jeseník a Bruntál. Od r. 2008 zastává svou současnou funkci zástupce ředitele KŘP Severomoravského kraje pověřeného zřízením krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
 
Současný stav:  
Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje
Od 1. 1. 2010:          
  • 1. Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje se sídlem v Českých Budějovicích
    • Ředitel: plk. Mgr. Ing. Radomír Heřman
Plk. Mgr. Ing. Radomír Heřman je policistou od r. 1984, kdy začal pracovat na obvodním oddělení Čtyři Dvory. V letech 1991 – 1996 postupně vedl obvodní oddělení v Hluboké nad Vltavou a v Suchém Vrbném. V roce 1997 se stal ředitelem Okresního ředitelství Český Krumlov a v roce 2007 dosáhl funkce ředitele Správy Jihočeského kraje, kterou zastává dosud.
 
Současný stav:  
Krajské ředitelství policie Středočeského kraje
Od 1. 1. 2010:         
  • 1. Krajské ředitelství policie Středočeského kraje se sídlem v Praze
    • Ředitel: plk. JUDr. Václav Kučera
Plk. JUDr. Václav Kučera policistou od r. 1979. Získal zkušenosti především na pražských úřadech vyšetřování, a to i ve vedoucích pozicích. V r. 1999 se stal ředitelem Krajského úřadu vyšetřování Středočeského kraje a od r. 2002 působil ve funkci zástupce ředitele Správy Středočeského kraje. Od r. 2008 je ředitelem KŘP Středočeského kraje. 
 
Současný stav:  
Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy
Od 1. 1. 2010:          
  • 1.    Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy se sídlem v Praze
    • Ředitel: plk. Mgr. Martin Červíček
Plk. Mgr. Martin Červíček je policistou od r. 1990. Zastával pozice na různých úrovních řízení v rámci uniformované policie i služby kriminální policie a vyšetřování. V roce 2007 se stal ředitelem služby dopravní policie a od r. 2008 je ředitelem KŘP hl. m. Prahy.
 
plk. Mgr. David Kubalák
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
Odkazy do noveho okna

Fotografie 01

Fotografie 01 

Detailní náhled

Fotografie 02

Fotografie 02 

Detailní náhled

Fotografie 03

Fotografie 03 

Detailní náhled

Fotografie 04

Fotografie 04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem