Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jízda vozidla v protisměru na D6

KLADENSKO – Dopravní nehoda vozidla s pětičlennou posádkou. 

Kladenští policisté dopravního inspektorátu nyní provádí šetření k ustanovení řidiče, který v neděli 19. srpna 2018 jel s osobním vozidlem bílé barvy v protisměru na dálnici D6 na trase Karlovy Vary – Praha.

V důsledku této jízdy v protisměru došlo před devátou hodinou k dopravní nehodě na jednadvacátém kilometru dálnice D6. Osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia, jedoucí ve směru Praha – Karlovy  Vary havarovalo. Řidič ve snaze zabránit střetu s protijedoucím vozidlem provedl úhybný manévr, při kterém narazil do středových svodidel.

Ve vozidle cestovala pětičlenná posádka, Jeden ze spolujezdců utrpěl zranění. Devětapadesátiletý řidič byl vyzván k dechové zkoušce, která byla negativní a alkohol byl na místě dopravní nehody u tohoto řidiče ihned vyloučen. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na částku 130 000,-Kč.  

Kladenští policisté vyzývají ostatní řidiče a účastníky silničního provozu, kteří v inkriminovanou dobu projížděli na dálnici D6 a mohli by poskytnout jakékoliv svědectví k protijedoucímu vozidlu včetně kamerových záznamů z palubní kamery, aby se dostavili na Dopravní inspektorát Kladno nebo zavolali na služební telefon 702 207 630 a nebo na linku 158.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. srpna 2018

vytisknout  e-mailem