Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Jízda v době zákazu a pozitivní test na drogy

PELHŘIMOVSKO: V další jízdě již muži pokračovat nesměli 

Policisté z obvodního oddělení v Kamenici nad Lipou zastavili v pondělí 20. září řidiče, u něhož test na drogy vykázal pozitivní výsledek, a druhého, který za volant usedl v době zákazu.

Kolem půl desáté dopoledne kontrolovala policejní hlídka v Žirovnici osobní automobil Škoda. V rámci kontroly se dvaadvacetiletý řidič podrobil testu na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami. Výsledek byl pozitivní na amfetamin. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu muž souhlasil. Je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy.

Devětadvacetiletého muže, který řídil vozidlo Peugeot, zastavili policisté kolem páté hodiny odpoledne na silnici druhé třídy v katastru obce Bohdalín. Provedená lustrace ukázala, že muž má vyslovený zákaz řízení a za volant vozidla nesmí usednout do poloviny roku 2023. Policisté mu další jízdu zakázali a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

21. září 2021

vytisknout  e-mailem