Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Již rok policisté navštěvují děti v Sanatoriích Klimkovice

Ms kraj 

Je tomu již rok, co moravskoslezští policisté jedenkrát měsíčně navštěvují hendikepované děti v Sanatoriích Klimkovice. V rámci této preventivní činnosti je pro děti vždy připravený bohatý program, jehož cílem je dětem připomenout jak základní zásady bezpečného chování, tak u nich prohloubit důvěru vůči policistům, aby se na ně v případě ohrožení či nebezpečí neváhaly obrátit.

Akce uspořádaná k ročnímu výročí této preventivní činnosti se uskutečnila v pondělí 24. června 2019. Počasí přálo, a tak se malí návštěvníci tentokrát s policisty setkali venku před dětským oddělením a jako vždy zářili radostí. Pro mnohé z nich byla možnost prohlédnout si policejní výzbroj, výstroj a posadit se do služebního vozidla velkým zážitkem. Na místě nechyběl ani kriminalistický technik, kterým dětem přiblížil náplň své práce a u kterého si mohly vyzkoušet snímání otisků prstů. Policisté dětem dovezli také drobné dárečky, které starší děti obdržely za prokázání znalosti v testu, zaměřeném na bezpečný pohyb v silničním provozu. Menší děti pak dostaly například vystřihovánky a pexesa za vymalování obrázku s policejní tématikou. Největší úsměv na tváři však malým návštěvníkům vykouzlil policejní psovod s třináctiletou fenkou belgického ovčáka Qarrou, která si okamžitě získala všechny kolem sebe, a to nejen děti, ale také jejich rodiče. Qarra byla ve službě svému pánovi nepostradatelným pomocníkem při vyhledávání drog více jak dvanáct let. I když už je v zasloužilém důchodu, stále se svým pánem tvoří nerozlučnou dvojici a pomáhá mu v rámci canisterapie rozdávat radost tam, kde je to potřeba.

Společně strávené chvilky si během včerejšího odpoledne všichni skvěle užili a policisté se těší, až za malými návštěvníky Sanatorií Klimkovic opět zavítají.

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

Odkazy do noveho okna

1 PČR_1

1 PČR_1 

Detailní náhled

2 PČR_2

2 PČR_2 

Detailní náhled

3 PČR_4

3 PČR_4 

Detailní náhled

4 PČR_5

4 PČR_5 

Detailní náhled

5 PČR_6

5 PČR_6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem