Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Již 11. mezinárodní bezpečnostní akce 24 Blue

Policisté zkontrolovali přes tři tisíce železničních přejezdů a téměř dva tisíce vlaků. 

Od 10. – 11. března 2016 se uskutečnilo jedno z největších opatření pořádkové policie, které probíhá dvakrát ročně. Téměř tři tisíce policistů se zaměřilo především na kontrolu vlakových nádraží, vlaků osobní přepravy, vlakůBLUE24 2016 nákladní přepravy a železniční dopravní cesty.

„Novela zákona o odpadech nám přinesla zásadní změnu v poklesu krádeží kovů. Z tohoto důvodu jsme se letos nezaměřili na kontrolu výkupen kovů, ale na kontrolu železnic a nelegální migraci,“ uvedl velitel bezpečnostního opatření a ředitel pořádkové policie plk. Martin Hrinko na dnešní tiskové konferenci.

Letos se do akce zapojilo 2 719 policistů, kteří zkontrolovali 10 303 osob, 1 248 osobních vlaků a 356 nákladních vlaků a 3 113 železničních přejezdů. Dále zadrželi 11 nelegálních migrantů ze Slovenska, Ukrajiny, Maroka, Iránu a Pakistánu.

„Chci poděkovat za akci jako takovou. Jsme rádi, že jsme mohli spolupracovat s Policií České republiky a že ve spoluráci budeme i nadále pokračovat,“ sdělil náměstek generálního ředitele SŽDC Tomáš Drmola.

Cílem této akce je minimalizovat krádeže kovů na součástech železničních zařízení.

14. března 2016
kpt. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem