Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jinak to neumí

CHOMUTOVSKO - Recidivista si obvinění převzal ve věznici; Na šestnácti prosincových nehodách měl podíl alkohol. 

Další krádež měl podle zjištění policistů spáchat 56letý recidivista z Chomutova, který byl opakovaně stíhán a souzen pro majetkovou trestnou činnost. Psali jsme o něm už v září i říjnu v souvislosti s krádežemi jízdních kol. V tomto měsíci byl  obviněn z další krádeže, tentokrát nešlo o kola, ale o vloupání do chatky v zahrádkářské kolonii. K vloupání došlo koncem října v Chomutově a z rekreačního objektu si původně neznámý pachatel odnesl 3 láhve vína, 5 piv, sušenky a zahradnické nůžky. Škoda na odcizených věcech byla sice minimální, při vloupání však došlo k poškození dveří, okna a omítky, takže celková škoda dosáhla částky téměř 10 tisíc korun.

Díky vyhodnocení zajištěných stop kriminalisté zjistili, že v chatce řádil právě zmíněný Chomutovan. Vyšetřovatel ho tedy obvinil z trestného činu krádeže. Obvinění si dotyčný převzal ve věznici, kam ho soud poslal kvůli předchozí majetkové trestné činnosti. Podle zákona mu hrozí až osmiletý trest.

Na šestnácti prosincových nehodách měl podíl alkohol

Policisté řešili v prosinci v okrese Chomutov 133 dopravních nehod, tedy o jednu méně, než v prosinci roku 2019. Smutná je bilance následků, o život bohužel v uplynulém měsíci přišli na silnicích Chomutovska dva lidé oproti poslednímu měsíci v roce 2019, kdy nikdo nezemřel. Celkem 6 osob utrpělo těžká zranění (12/2019 - 4 osoby) a 16 zranění lehká (12/2019 – 14 osob). V důsledku dopravních nehod došlo ke škodám vyčísleným na téměř 10,6 milionu korun. Částka je ve srovnání s předchozím prosincem vyšší o necelé 4 miliony korun.

Výrazně se zvýšil počet účastníků nehod, u nichž policisté zjistili požití alkoholu. Toto číslo vzrostlo na 16 případů z předchozích 10ti zaznamenaných v prosinci 2019.

Viníky kolizí byli opět především řidiči motorových vozidel (113), devatenáctkrát měla na nehodě podíl zvěř a jedenkrát chodec. Nejčastější příčinou u nehod zaviněných řidiči byl nesprávný způsob jízdy (49) a nepřiměřená rychlost (46). Sedmnáctkrát došlo ke střetu v důsledku nedání přednosti v jízdě.


por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 21. ledna 2021

vytisknout  e-mailem