Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jihočeští kriminalisté rozplétají bankovní podvody

České Budějovice - Vytvářel falešné stránky bank a kradl peníze nic netušícím klientům, kriminalistům se podařilo podvodníka dostat z Rumunska až do českobudějovické policejní cely.  

Jihočeským kriminalistům, kteří se specializují na závažné hospodářské trestné činy a bankovní podvody, se podařil pěkný kousek. Ve spolupráci s bankovním domem a rumunskými kolegy si koncem minulého týdne převzali na letišti vydaného rumunského občana (muž 1981), kterého obvinili a zadrželi.

Obviněný cizinec si se společníkem založil na pobočce jednoho bankovního domu účet, který pak využíval k podvodům. V létě 2014 pomocí počítače rozesílal klientům bankovního domu podvodný email, tvářící se jako bankovní servis a po otevření přílohy emailu, se nic netušícím uživatelům objevila velmi dobře provedená kopie internetových stránek bankovního domu. Od netušících uživatelů tak získali přihlašovací údaje a autorizační kódy, kdy pak na založený účet převedli peníze uživatelů pomocí podvodných převodních příkazů, vše pomocí získaných autorizačních kódů a hesel. Peníze pak pomocí platební karty vybírali převážně v Praze.

Těmito podvody získali několik desítek tisíc korun. Kriminalisté na případu nadále pracují. Na vydaného a obviněného  Rumuna podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody ve výši tří až osmi let.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

29. května 2016

 

 

vytisknout  e-mailem