Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

České Budějovice - Řidič kamionu za bílého dne nadýchal téměř 1,6 promile! (Hlasová schránka 974 222 116) 

Včera uskutečnili dopravní policisté Územního odboru České Budějovice, ve spolupráci s centrem služeb pro silniční dopravu, dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na nákladní vozidla. Během několika hodin zastavili a zkontrolovali 14 vozidel nad 7,5 tuny. Zjistili 6 přestupků v rámci sociálních předpisů. Jeden z řidičů měl přetížen náklad, za což byl řešen uložením kauce ve výši 10 000 korun a zaslání na správní odbor.

Další vážnější provinění řidiče (roč. 1975) z Pardubicka je již vyšetřováno pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Uvedený muž při testu na přítomnost alkoholu v dechu, alkoholtesterem Dräger, nadýchal bezmála 1,6 promile. Ani opakovaná zkouška se nikterak nelišila. Proto strážci zákona řidiči zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz a nejen, že bude, po rozhodnutí okresního soudu, určitou dobu bez „řidičáku“, ale pravděpodobně i bez práce.

Mnoho řidičů si zřejmě neuvědomuje skutečnost, že zadržením řidičského průkazu mohou přijít o zaměstnání a při vyšším množství alkoholu (od 1 promile) po předání trestního příkazu soudcem okresního soudu, budou mít záznam do rejstříku trestů!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. prosince 2016

vytisknout  e-mailem