Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do prodejny mobilních telefonů - nové informace. Najdou se svědci?

Strakonice – Pachatel během polední přestávky z prodejny odnesl mobily, peníze, karty za více než 100 tisíc korun.  

V pátek 15. dubna 2011 se dosud neznámý pachatel vloupal zatím nezjištěným způsobem do prodejny mobilních telefonů v obchodním domě Labuť ve Strakonicích. Využil polední přestávky, kdy vnikl do prodejny. Uvnitř nalezenými klíči odemkl vitríny a odcizil přes dvacet mobilních telefonů různých značek v celkové hodnotě 91 300 korun. Dále vypáčil pokladnu na prodejním pultu a odcizil finanční hotovost a dobíjecí kupóny různých operátorů. Celková škoda je vyčíslena na 140 000 korun.
Pachatel do prodejny vnikl v době polední přestávky, v době od 12:05 do 13:05. V denní dobu, kdy místy prochází lidé a za provozu některých okolních provozoven. Kriminalistům by mohla pomoci jakákoli informace od občanů, kteří v uvedenou dobu procházeli kolem obchodního domu Labuť a všimli si podezřelé osoby či osob, které se pohybovaly v blízkosti prodejny mobilních telefonů. Jakákoli informace, byť pro samotného občana příliš nepodstatná, muže být pro kriminalisty horkou stopou. Proto jakékoli informace volejte na linku 158.
Z dosud zjištěných informací v uvedenou dobu, tj. mezi 12:00 a 12:30 do výlohy prodejny mobilních telefonů nahlížela žena ve věku kolem 40ti let s krátkými vlasy oblečená v hnědé bundě. Je možné, že právě ta mohla uvnitř prodejny vidět podezřelý pohyb. Svědectví této ženy by mohlo přinejmenším upřesnit dobu spáchání uvedeného činu.
V prostoru před obchodním domem Labuť ve Strakonicích se také pohybovali dva muži ve věku kolem 35 let. Jeden z nich postával nad schodištěm naproti prodejně. Muž byl bílé pleti s krátkými tmavými vlasy, 190 cm vysoké postavy, na sobě měl tmavé sportovní oblečení a v ruce držel rozevřený deštník.  Zezadu kalhot nebo bundy měl bílou skvrnu nebo nášivku. Druhý muž bílé pleti byl o něco menší, měl krátké světlejší vlasy. Oblečený byl do modrých riflí a světlé bundy a na hlavě měl světlou kšiltovku. Stál pod schodištěm a právě telefonoval.
I tyto dva muži, kteří v inkriminovanou dobu stáli opodál, by mohli podat policistům důležité informace k pátečnímu vloupání do prodejny mobilních telefonů. Také informace o totožnosti těchto dvou mužů může policistům pomoci při vyšetřování.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
18. dubna 2011
 

vytisknout  e-mailem