Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do sklepních kójí

Táborsko – Škoda dosáhla téměř šedesáti tisíc korun.  

V uplynulých dnech přijali policisté na Táborsku oznámení dvou případů vloupání do sklepních kójí.
Soběslavští policisté pátrají po pachateli, který se v době před 26. listopadem 2010 vloupal do sklepní kóje jednoho z panelových domů na sídlišti Svákov v Soběslavi. Po násilném vniknutí do vnitřních prostor sklepa zloděj odcizil bicykl značky Kona. Jednalo se o bílé jízdní kolo, sestavené na zakázku. Majitel vyčíslil škodu na více než 20 000 korun.
Táborští policisté se zabývají případem, kdy  se zloděj v průběhu noci z 28. na 29. listopadu 2010 vloupal do sklepní kóje jednoho z domů v ulici Nad Obchvatem. Po překonání vstupních dveří a násilném odstranění visacího zámku na dveřích sklepní kóje odcizil lyžařské vybavení, kožené jezdecké sedlo s příslušenstvím a benzínovou sekačku. Celková škoda byla odhadnuta na částku převyšující 39 000 korun.
Policisté připomínají, že vedle pečlivého zamykání sklepů a vchodů do domů je na místě i častější kontrola těchto prostor, neboť delší časový odstup od vlastní krádeže do jejího oznámení policii dává zlodějům větší šanci se kradených věcí zbavit a snižuje se tím možnost jejich vrácení zpět majiteli.  
 
prap. Bc. Lenka Kozoňová    taorpcr@mvcr.cz
30. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem