Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

"Jihočeské" akční dny Europolu

Jihočeský kraj - Policisté a pracovníci OIP se zapojili do evropské kontrolní akce. 

Stejně jako jiná krajská ředitelství policie v rámci České republiky, se i jihočeští policisté v polovině května zapojili s republikovými kolegy Národní centrály proti organizovanému zločinu Služby kriminální policie a vyšetřování, do součinnostní bezpečnostní akce – Akční dny Europolu – viz tisková zpráva NCOZ z 31.5.2018 http://www.policie.cz/clanek/kontrolni-akce-joint-action-day.aspx

V Jihočeském kraji policisté Odboru cizinecké policie, Služby kriminální policie a vyšetřování a také pracovníci Oblastního inspektorátu práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu provedli kontrolu na několika místech, kdy se zaměřili na pracovní vykořisťování, kontrolu dodržování podmínek pobytu cizinců na území České republiky, potírání trestné činnosti související s nelegální migrací, odhalování padělaných a pozměněných dokladů, pátrání po osobách a věcech. V průběhu akce zkontrolovali 66 osob, z toho 31 cizinců. Jeden z kontrolovaných se dopustil přestupku, který s ním byl vyřešen na místě.

Další 17 cizinců však porušilo zákon o pobytu cizinců na území České republiky č. 326/1999 Sb., kdy u nás vykonávali činnost bez pracovního povolení k zaměstnání. Osoby byly zajištěny a předvedeny na služebnu, kdy s nimi strážci zákona zahájili úkony správního vyhoštění.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

1. června 2018

vytisknout  e-mailem