Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jezdíte ve vozidle nepřipoutaní?

KRAJ - Přijďte si vyzkoušet dopravní nehodu nanečisto. Simulátory nárazu přijedou do Hradce! 

V sobotu dne 20. října 2012, v době od 10:00 do 14:00,  pořádá Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje ve spolupráci s dalšími partnery (APM - Automotive, BESIP ,ÚAMK a Zdravotnická záchranná služba Khk) v Hradci Králové preventivní akci pro řidiče s názvem "PÁSY VÁM MOHOU ZACHRÁNIT ŽIVOT". Místem konání je areál firmy "APM Automotiv", Vlčkovická 223, Hradec Králové 500 04.  Pro zájemce budou na místě zdarma k vyzkoušení SIMULÁTORY NÁRAZU (otočný a posuvný simulátor nárazu).

Smyslem akce je upozornit na neutěšené následky dopravních nehod a havárií, při kterých v důsledku nepřipoutaných osob zbytečně umírají lidé. Konkrétní čísla vykazuje i následující policejní statistika: od začátku roku vyšetřovali policisté v našem kraji přes tři tisíce nehod a havárií (od 1. 1. 2012 do 7. 10. 2012 konkrétně 3.170 dopravních nehod), při kterých zemřelo 48 osob. Z celkového počtu usmrcených osob přitom bylo nepřipoutáno celkem 15 osob: 9 řidičů a 6 spolujezdců! Při kontrolních akcí ze strany dopravní policie jsme v letošním roce (od 1. 1. 2012 do 8. 10. 2012) nadále zjistili 15.552 přestupků, z nichž 1.254 se týkalo nepoužití bezpečnostních pásů nebo zádržných systémů, což je z celkového počtu téměř 10%!!

Právě o tom, jak důležité je pro řidiče i spolujezdce používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, jež Vám mohou zachránit život, můžete přijít tentokrát osobně diskutovat jak s policisty, tak i se zástupci BESIPu a dalšími přítomnými partnery. Na místě bude i vozidlo Zdravotnické záchranné služby se záchranáři, u kterých budete moci získat například informace o zásadách poskytování první pomoci. Celá akce se uskuteční v rámci  dopravně preventivní akce, zaměřené na používání bezpečnostních pásů.


Pokud se chcete dozvědět více
a máte zájem vyzkoušet si přímo v praxi simulátory nárazu, 
neváhejte a přijďte 

v sobotu 20. října 2012 od 10 hod.

na parkoviště areálu společnosti "APM Automotiv"
se sídlem v Hradci Králové - Plačicích (lokalita ZDE).

Těšíme se na Vás!

 


por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 16. října 2012 v 9:00

 

vytisknout  e-mailem