Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jezdíme s úsměvem

ve Rtyni v Podkrkonoší 

Preventivní akce Policie České republiky a České pojišťovny a .s.

Dnešního dne 7.10.2008 proběhla v obci Rtyně v Podkrkonoší na ulici Kostelecká preventivní akce celorepublikového projektu Policie České republiky a České pojišťovny a.s. s názvem „Jezdíme s úsměvem“.
Vydařené akce se zúčastnilo celkem šest policistů a to dva policisté a dvě policistky Dopravního inspektorátu Okresního ředitelství Policie České republiky Trutnov a dva jejich kolegové z Obvodního oddělení PČR Úpice. Mužům zákona pomáhalo 28 dětí prvních tříd Základní školy ve Rtyni v Podkrkonoší, které si pro řidiče připravily vlastnoručně vybarvená autíčka s úsměvem, v případě, že řidiči, kteří usedli za volanty svých vozidel dodrželi pravidla silničního provozu. Naopak pro ty řidiče, kteří nedodrželi zákonem předepsanou rychlost a nebo se dopustili přestupku v dopravě měly děti připravená zamračená autíčka. Děti účastníkům silničního provozu poděkovaly za to, že respektují dopravní značky a předpisy, ale také je pokáraly za jejich protiprávní jednání. Děti oblečené v reflexních vestičkách s logem policie se okamžitě vžily do „malých policistů“ a svoji roli sehrály na výtečnou.
Akce proběhla od 10 do 12 hodin v úseku častého nedodržování předepsané padesátikilometrové rychlosti a proto si policisté na pomoc vzali radar, který za necelé dvě hodiny odhalil 11 hříšníků, kteří nejeli předepsaným způsobem a dokonce jeden výtečník překročil povolenou rychlost o 31 km v hodině. Přístroj mu v obci naměřil 81 km za hodinu. Jeden řidič neměl zapnuté bezpečnostní pásy a tak ani jeho neminula bloková pokuta a zamračené autíčko.
Celkem bylo osloveno a zkontrolováno 37 účastníků silničního provozu. Školáci rozdali dvacet pět úsměvů. Policisté udělili za spáchané přestupky blokové pokuty ve výši 14 a půl tisíce korun.
Zkontrolován byl i jeden zahraniční turista z Německa, který uvedl, že podobné preventivní akce probíhají i na území jejich státu, zamračené autíčko od dětí ovšem přijal s úsměvem.

Fotogalerie: Jezdíme s úsměvem Rtyně v Podkrkonoší

vytisknout  e-mailem