Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Jezdíme bez alkoholu a drog"

Další pokračování projektu 

Policejní projekt má další, již třetí pokračování 
 
Projekt s názvem "JEZDÍME BEZ ALKOHOLU A DROG", který je zaměřen na prevenci v oblasti dopravní problematiky, konkrétně ovlivnění návykovými látkami u řidičů při řízení motorových vozidel, má další pokračování.

V první fázi jsme se zaměřili především na mladší řidiče, kteří jezdí vozidlem ze zábav a nočních podniků. Do vybraných restaurací a klubů jsme rozdali pivní tácky, na kterých jsou vtipně kresleným černým humorem upozorňováni na nebezpečí, které na řidiče pod vlivem návykových látek číhá. V druhé fázi byly do těchto míst distribuovány pohlednice a tzv. účtenky s touto tematikou.
 
vonítka
Závěrečné fáze projektu odstartovala včera 17.6.2010. Na vozovkách celého Královéhradeckého kraje probíhala dopravní akce, při které jsme se spolu s dopravní policií zaměřili i na "vzorné řidiče". Ti pak z rukou policejních preventistů dostali 
 „vonítka“ do auta  s  těmito   kreslenými  vtipy,   kterými  se  je  trochu  odlehčenou  formou  snažíme na nebezpečí alkoholu a drog upozornit.
 
Našim projektem „Jezdíme bez alkoholu a drog“ navazujeme na preventivní téma, které pro tento  rok doporučila Metodická rada pro prevenci kriminality Policejního prezidia ČR.

mjr. Mgr. Iva Marková
18.6.2010
 

vytisknout  e-mailem