Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jezdilo se loni rychle?

VSETÍNSKO: Tři řidiči jeli loni v obci více jak stokilometrovou rychlostí. 

Po celý loňský rok a to na různých místech okresu Vsetín dohlíželi dopravní policisté na dodržování povolené rychlosti jak v obcích, tak mimo ně. Ne vždy předepsané rychlosti řidiči dodržovali.

Dopravní policisté zjistili loni v souvislosti s nedodržením nejvyšší dovolené rychlosti téměř dva tisíce přestupků. Řidiči překračovali rychlosti jak v uzavřených obcích, tak mimo obce. Celkově nejvyšší naměřenou hodnotu ukázal radar na konci července loňského roku. U Vsetína jel devětadvacetiletý řidič dodávkou Opel 130 km/h. Jelikož to bylo mimo obec, vyřešili policisté přestupek udělením pokuty.

Celkem ve třech případech zjistili policisté v obci vozidla, která jela více jak stokilometrovou rychlostí. Na konci května to bylo vozidlo BMW v obci Hutisko-Solanec, na začátku prázdnin potom motocykl Suzuki v centru obce Horní Bečva a v srpnu Porsche opět na Horní Bečvě. Hodnoty činily u BMW 107 km/h, u motocyklu Suzuki 105 km/h a nejvyšší byla u Porsche 110 km/h. Jednáním řidičů nebo provozovatelů těchto vozidel se následně po oznámení zabýval příslušný správní orgán.

Dopravní policisté i v letošním roce budou dohlížet na dodržování předepsaných rychlostí. Vždyť nepřiměřená rychlost byla v loňském roce v okrese Vsetín druhou nejčastější příčinou dopravních nehod.

11. ledna 2018, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem