Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jeli v cizích autech

MOST - Řidič ani řidička neměli řidičská oprávnění. 

Na návštěvě vzala klíče od auta a to řídila, nemá řidičské oprávnění
Policie v Hamru sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci 21 leté ženě. Ta měla dle policie na návštěvě u známé v Litvínově této na chodbě v nestřeženém okamžiku odcizit klíče od vozidla, se kterým následně minulý týden jela z Litvínova do Hamru. Byla přistižena na silnici hlídkou hamerské policie, která provedla silniční kontrolu a šetřením na místě zjistila, že mladá řidička je vlastně neřidička. Následně bylo zjištěno i to, že auto není její a bez souhlasu majitelky měla vzít klíče od vozidla a to poté užila k jízdě.

Bez řidičáku řídil cizí auto, měl pozitivní test na drogy
Litvínovští policisté zastavili ke kontrole řidiče nákladního vozidla, který nerespektoval zákazovou značku. Šetřením na místě bylo zjištěno, že muž za volantem nevlastní řidičské oprávnění. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž ve věku 25 let z Teplicka si v areálu firmy v Záluží měl vzít  bez souhlasu majitele volně přístupné klíče od vozidla, do kterého nasedl a poté z firmy odjel směrem na Most. Hlídka u něj provedla test na návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Odběr biologického materiálu muž odmítl. Policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Vozidlo bylo zajištěno a předáno majiteli. Proč auto vzal a kam měl namířeno, policii neřekl.

Telefon nechal na stole a přišel o něj
Mostecká policie šetří krádež mobilního telefonu, která se stala o víkendu na jedné mostecké diskotéce na sídlišti Zahradní. Tam v neděli krátce před 04. hodinou ranní neznámý pachatel využil chvilky nepozornosti a ze stolu odcizil volně položený mobilní telefon. Poškozený majitel krádež ohlásil policii a škodu odhadl na částku sedm tisíc korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 19. února 2019

vytisknout  e-mailem