Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jeho cílem byly přístřešky a stojany

Karvinsko - lidem krádežemi způsobil vyšší škodu.... 

Karviná…v těchto dnech kriminalisté zadrželi 32letého recidivistu z Karviné. Od jara jeho hlavní činností byly krádeže jízdních kol. Zaměřil se zejména na přístřešky a stojany, kde si vybral, pákovými kleštěmi během chvilky uvolnil a odjel.

Od května poškozeným lidem způsobil škodu ve výši 185 tisíc korun. Z celkového počtu odcizených věci bylo jen jedno kolo zajištěno. Zbytek podezřelý muž prodal náhodným osobám.

Jeho trestná činnosti je datována od Svátku práce. U karvinského fotbalového hřiště si vybral jízdní kolo v hodnotě šest tisíc korun. Lankový zámek, který kolo zajišťoval přestřihl a ujel.

V červenci odcizil dvě jízdní kola, tenktokrát vybíral v přístřešku, který je k dispozici zaměstnancům jedné společnosti na Novém Poli. Na začátku srpna zašel ke stojanům u karvinského  hypermarketu .

Český Těšín …o pár dní později přestřihával lankové zámky v Českém Těšíně. Na Frýdecké ulici odjel z místa na jízdním kole, který je vybaven elektropohonem. Na parkovišti supermarketu na ulici Jablunkovská odcizil moto koloběžku v hodnotě přesahující 15 tisíc kroun.

A obviněný se doznal, že ve firemním areálu na ulici Lipová odcizil odstavené pánské kolo, které bylo vybaveno brašnou. V té poškozený nechal peněženku s doklady i platební kartou. Po krádeži majitel oznámil škodu ve výši bezmála 60 tisíc.

V druhé polovině srpna, opět v Karviné, jsou zadokumentovány krádeže ještě dalších čtyř jízdních kol. Dvě ze stojanů u karvinského obchodního centra, dětské kolo vzal ze střechy vozidla. Násilně odstranil ocelový zajišťovací šroub střešního nosiče. A čtvrté jízdní kolo si vybral v městské části Nové Město na ulici Cihelní.

Obviněný 32letý muž byl v minulosti třikrát soudně trestaný. Z výkonu trestu byl propuštěn v lednu roku 2016.

V současnoti policejní komisař proti zadrženému zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. U výslechu se doznal ke krádežím 11 jízdních kol a jedné moto koloběžky. Státní zástupce podal návrh na jeho vazební stíhání a soudce obviněného do vazby vzal.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 13. září 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem