Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jednou kynolog, navždy kynolog

Náš dlouholetý kolega, který celý osobní i profesní život zasvětil výchově čtyřnohých parťáků, po téměř 30 letech odchází z řad Policie ČR. 

Kolega Radek Fuksa krásu kynologie objevil již v dětství. Teoretické a praktické znalosti nasbíral již v 80. letech na škole v Libějovicích, kdy se specializoval na výcvik vojenských psů Pohraniční stráže.  Od roku 1994 Radek působil ve výcvikovém středisku psovodů a služebních psů Policie ČR v Dobroticích. V průběhu dvaceti let vychoval a vycvičil stovky služebních psů a psovodů začátečníků, ale také specialistů.  Další služební léta strávil kolega na chovatelské stanici, jako vedoucí Chovatelské stanice služebních psů Policie ČR v Domažlicích, kde se každoročně odchovala stovka štěňat německých ovčáků, kteří následně sloužili u Policie ČR. 

V roce 2018 se domažlická chovatelská stanice přestěhovala do nových prostor v Prackovicích nad Labem, kde Radek sloužil do konce svého služebního působení. V chovatelské stanici pečoval o dvacítku služebních fen a stovky policejních štěňat.

Úspěšný byl také na poli závodním, kdy získal několik medailových umístění na republikovém klání. Má za sebou mnoho kynologických specializačních - odborných kurzů a zkoušek, o čemž svědčí také udělení Odznaku vzorného výcvikáře 1. stupně Českým kynologickým svazem.

Jeho dlouholetou službu ocenil také policejní prezident genmjr. Martin Vondrášek, který mu udělil medaili policejního prezidenta 3. stupně za dlouhodobé a zvlášť příkladné úsilí vynaložené k budování a prosazování dobrého jména Policie ČR a její vzornou reprezentaci.

Přejeme Radkovi v civilním životě mnoho štěstí, zdraví a dalších let strávených po boku psích kamarádů. Velmi si vážíme jeho odvedené práce a děkujeme za jeho službu vlasti.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR 
1. února 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem