Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jedno vozidlo, dva řidiči pod vlivem …

Frýdecko-Místecko - oba lapeni policisty. 

Policistům ze speciální pořádkové jednotky se v minulém týdnu vyplatila jejich osobní a místní znalost. Stačilo si jen počkat a následně lapit pro policisty známou osádku vozidla.

Při svém výkonu služby na Třinecku si strážci zákona všimli zaparkovaného menšího dodávkového vozidla, o němž věděli, že se v něm mají pohybovat zájmové osoby, tedy především uživatelé drog. Proto se jej rozhodli monitorovat a hlídat příjezdové cesty až do doby, kdy se dá vozidlo do pohybu. Po pár hodinách auto i s tříčlennou osádkou vyjelo a po krátké chvíli bylo policisty předepsaným způsobem zastaveno k provedení silniční kontroly. Ve vozidle se nacházeli řidič a dva spolujezdci. Devětadvacetiletý řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Provedený test na přítomnost návykových látek už však vyšel pozitivně. Proto byl vyzván k lékařskému vyšetření, které odmítl. Následně byl hlídkou zajištěn. Při jeho prohlídce pak u něj policisté nalezli dva sáčky s bílou krystalickou látkou. Poté byl k dalším úkonům převezen na obvodní oddělení v Třinci.

Necelou hodinu poté zaregistrovala tentokrát hlídka třineckých policistů uvedené vozidlo opět v pohybu. Na základě poznatku od svých kolegů se rozhodli vozidlo zastavit a provést jeho kontrolu. Vzhledem k tomu, že předchozí řidič se nacházel ještě na policejní služebně, nebylo překvapením, že za volantem tentokrát seděl jeden ze spolujezdců. A dopadlo to stejně jako v prvním případě. Pětadvacetiletý řidič také nebyl pod vlivem alkoholu, ale test na návykové látky měl pozitivní. Lékařské vyšetření odmítl. Stejně jako jeho předchůdce, i on skončil zajištěný na policejní služebně.

Oba muži jsou tak podezřelí z přestupkového jednání, za které jim hrozí pokuta až 75 tisíc korun a zákaz řízení až na tři roky. Třinečtí policisté tak věc po zadokumentování postoupí příslušnému správnímu orgánu. Případné držení návykové látky u prvního řidiče si do své gesce převzali třinečtí kriminalisté.


nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
15. února 2024

vytisknout  e-mailem