Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jednání ohledně společného cvičení ochrany hranic

Zúčastní se 500 policistů a 300 vojáků.  

Na půdě Policejního prezidia ČR se dnes v odpoledních hodinách uskutečnilo první jednání o společném cvičení Policie ČR a Armády ČR. Jeho úkolem je vyzkoušet ochranu hranice v případě zesílení migrační vlny. O termínu se prozatím nerozhodlo, plánuje se na konec měsíce září. 
Půjde o jednodenní cvičení, které se uskuteční na hranici s Rakouskem. Ta je dlouhá více než 460 km a jsou na ní dvě desítky hraničních přechodů. „Účelem cvičení je odzkoušení připravenosti Policie ČR a Armády ČR na případné rozhodnutí vlády o znovuzavedení kontrol na státních hranicích a o povolání příslušníků armády k plnění úkolů policie. Mimo jiné budeme zkoušet i systém velení a spojení,“ konstatoval policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý a doplnil, že „jednání ještě budou pokračovat. Je nutné také zpracovat interní pokyny, bez kterých by se cvičení nemohlo uskutečnit.“ 
„Připravované cvičení sladí postupy Armády České republiky k posílení příslušníků Policie České republiky při řešení případné krizové situace na státní hranici v souvislosti s migrační vlnou. Ke cvičení bude vyčleněno do 300 vojáků. Součástí cvičení bude přesun vyčleněných sil a prostředků do určených prostorů a praktická součinnost při plnění úkolů k pokrytí státní hranice pod řízením Policie České republiky,“ konstatoval náčelník Generálního štábu Armády České republiky generálporučík Josef Bečvář.
 
plk. Ing. Jana Macalíková, tisková mluvčí Policejního prezidia
21. září 2015

vytisknout  e-mailem