Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jednání o novém krajském ředitelství Policie ČR

Policejní prezident Oldřich Martinů, jeho náměstkové pro uniformovanou policii a pro ekonomiku Ivan Bílek a Tomáš Kužel a ředitel jihomoravské krajské správy policie Bedřich Koutný dnes jednali s hejtmanem kraje Vysočina a pracovníky jeho úřadu o vzniku nového krajského ředitelství Policie ČR, které bude zřízeno v Jihlavě k 1. 1. 2010.  

5. září 2008
     Policejní prezident představil vedení kraje Vysočina a poté na tiskové konferenci i veřejnosti náměstka ředitele Policie ČR správy Jihomoravského kraje plk. Mgr. Josefa Bačkovského, který je v současné době pověřen úkoly souvisejícími se zřízením nového krajského ředitelství. Právě on bude po celou dobu příprav ke vzniku jihlavského policejního ředitelství partnerem pro vedení kraje Vysočina při řešení otázek bezpečnosti, problémů kriminality a účinné prevence, veřejného pořádku, atd. na území kraje Vysočina. Z tohoto důvodu přecházejí od 1. 1. 2009 pod pravomoc ředitele jihomoravské krajské správy Okresní ředitelství Policie ČR Havlíčkův Brod a Pelhřimov.
 
     Zástupci kraje a vedení policie podrobně projednali plánované počty policistů nového ředitelství a jednotlivých služeb policie, zejména služby dopravní, cizinecké, pořádkové a železniční policie a samozřejmě i služby kriminální policie a vyšetřování. Podle stávajícího návrhu by mělo v rámci kraje Vysočina pracovat zhruba 1400 policistů a 300 občanských zaměstnanců. Dalším bodem jednání bylo ekonomické zajištění činnosti budoucího policejního ředitelství. Jeho hlavním sídlem bude objekt stávajícího okresního ředitelství policie, v němž je plánována řada stavebních úprav.
 
     Policejní prezident využil příležitosti tiskové konferenci po pracovním setkání k ocenění spolupráce při řešení záležitostí vnitřního pořádku a bezpečnosti a předal Plaketu Policie České republiky hejtmanovi kraje Vysočina Miloši Vystrčilovi a medaili Policie ČR řediteli Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina Drahoslavu Rybovi.
 
plk. Mgr. David Kubalák
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem