Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Jeden z mužů ležel na ulici, druhý v příkopu

PELHŘIMOVSKO: Opilé muže policisté převezli na záchytku 

Policisté na Pelhřimovsku zajistili během neděle 17. září dvě opilé osoby, které následně převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

První osobu zajistili pelhřimovští policisté kolem třetí hodiny ráno na ulici Krasíkovická v Pelhřimově. Jednalo se o dvaačtyřicetiletého muže, kterého policisté našli, jak ležel na chodníku před jedním z podniků. Muž vykazoval známky značné opilosti a nebyl schopen komunikace a vlastní chůze. Vzhledem k tomu, že muž svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, policisté ho zajistili a převezli na záchytku. Dechová zkouška u muže byla pozitivní a činila 2,29 promile alkoholu.

Dalšího muže zajistili Humpolečtí policisté u obce Vilémov. Oznámení o muži, který ležel v příkopu u vozovky, přijali policisté integrovaného operačního střediska kolem půl jedenácté večer. Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku. Policisté zde našli dvaapadesátiletého muže, který nebyl schopen vstát a byl značně opilý. Také v tomto případě muž svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, proto ho policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Při odborném měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu muž nadýchal 1,77 promile alkoholu.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

18. září 2017

vytisknout  e-mailem