Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jeden notebook zvládl prodat šestkrát!

ZLÍNSKO: Vydělal 33 tisíc.  

Policejní komisař z oddělení hospodářské kriminality ze Zlína obvinil dosud netrestaného šestadvacetiletého muže z obce u Dvora Králové nad Labem z trestného činu podvod. Za pouhých 12 dní se mu podařilo vylákat od šesti mužů třiatřiceti tisíc korun za luxusní notebook vystavený na internetovém aukčním portále. Za tento trestný čin mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Mladý muž opakovaně vystavil 21. dubna loňského roku na aukční internetový portál k prodeji luxusní notebook za kupní cenu 5080 - 5780 korun. Na tuto nabídku se prodejci ozvalo celkem šest mužů ve věku od sedmnácti do třiačtyřiceti let, kteří po krátké komunikaci zaslali podvodníkovi obratem na jeho bankovní účet požadovanou částku. Notebooku se však nedočkali, proto se všichni nezávisle na sobě obrátili po pár dnech na policii. Prodejce měl k dispozici pouze jeden notebook, věděl tak, že neuspokojí všechny zájemce a neposlal ho nikomu z nich. Přesto si nechal na svůj bankovní účet posílat příslušnou částku a tu ani po urgencích nevrátil. Podvodník se léčil ze závislosti na patologickém hráčství a veškeré obdržené finanční prostředky prohrál.

Podvedení byli z různých koutů České republiky. První trestní oznámení přijali policisté na obvodním oddělení od muže ze Zlína, proto všechny podvody stejného muže šetřili policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně.

 

18. ledna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem