Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Jeden mluvil, druhý kradl a ostatní hlídali

Policisté pátrají po několika mužích, jejichž výslechy by mohly objasnit krádež kabelky ze zaparkovaného auta v Praze 1. 

Mladá žena vyrazila na konci srpna nakupovat do centra Prahy a s sebou si vzala i své dvě malé děti. Když se vrátila ke svému vozidlu v Široké ulici v Praze 1, na přední sedadlo si odložila kabelku a šla připoutat děti do autosedaček. Přitom jí oslovil neznámý muž, který se vyptával na cestu k muzeu. I když byla zabraná do usazování dětí , snažila se mu pomoci a vysvětlovala mu cestu. Toho využil druhý neznámý muž, který se nepozorovaně přiblížil k vozidlu z druhé strany a ze sedadla odcizil kabelku s cennostmi. To, že byla okradená zjistila až tehdy, když usedla za volant. Žádný z mužů však již na místě nebyl. Během chvíle nepozornosti tak přišla o kabelku s cennostmi, čímž jí vznikla škoda dosahující bezmála sta tisíce korun. 

Policisté z místního oddělení Bartolomějská zajistili kamerové záznamy z místa krádeže a z nich je patrné, že čtveřice mužů spolu komunikuje, i když se na první pohled zdálo, že se neznají. Ihned po krádeži si dvojice mužů předává nespecifikovaný předmět za zaparkovanou dodávkou, která stála opodál. 

Pokud někoho z mužů na záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158. 

Pachateli krádeže hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dva roky za mřížemi. 

nprap. Richard Hrdina - 5. září 2022

vytisknout  e-mailem