Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jeden kradl v obchodech, druhý prodával pervitin

PŘÍBRAMSKO - V minulém týdnu obvinili příbramští kriminalisté dva muže, jeden obchodoval s drogami a druhý kradl v příbramských prodejnách. 

Pětadvacetiletý muž se bude zpovídat ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Od ledna loňského roku do dubna letošního roku na Příbramsku, Berounsku a v Praze prodával pervitin. Cílem bylo získat finanční prospěch, protože dotyčný je nezaměstnaný, a dále si obstarat pro sebe metamfetamin za výhodnější cenu. Již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost souzen a trestán.

U šestatřicetiletého muže policisté zahájili trestní stíhání pro pokračující přečin krádeže. V prvním čtvrtletí letošního roku vzal zboží nejméně ve třech  různých obchodech po Příbrami. V jednom obchodním centru ukradl tři uherské salámy, uschoval je pod oblečení a prošel přes pokladny bez zaplacení. Následně ho chtěl zadržet pracovník ostrahy, dotyčný mu však začal vyhrožovat fyzickou újmou. V jiné prodejně odcizil čtyři lahve alkoholu a v drogerii deset výrobků značky Bi-Oil. Celkem způsobil škodu ve výši téměř osmi tisíc korun. I on má za sebou trestní minulost.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
14. květen 2019

vytisknout  e-mailem