Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jeden kokain, druhý pervitin

JIČÍNSKO – Sobotečtí policisté odhalili řidiče pod vlivem drog. 

ilustrační fotoilustrační fotoHlídka soboteckých policistů vykonávala ve středu 15. března 2023 dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, když se během dopoledne rozhodla v Sobotce zastavit a zkontrolovat vozidlo Škoda Fabia. Řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla, kdy předložil pouze doklady k vozidlu. Řidičský ani občanský průkaz neměl řidič u sebe. Řidiče dle poskytnuté součinnosti policisté ztotožnili a vyzvali ho k podrobení se testu na přítomnost alkoholu v dechu, který byl negativní. To se však nedá říci o provedeném orientačním testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel pozitivně na látku kokain. Šestadvacetiletý muž se podrobil lékařskému vyšetření spojeném s odběrem biologického materiálu.

Stejný den, ve stejné obci, avšak v odpoledních hodinách kontrolovali automobil totožné značky. Stejně jako v prvním případě výsledek testu na alkohol vyšel negativně. Výsledek orientačním testu ke zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek 19letého řidiče vyšel pozitivně na pervitin. I tento muž se podrobil lékařskému vyšetření.

Policisté oběma řidičům zakázali další jízdu a přestupek po zadokumentování oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
16.3.2023, 11:10

vytisknout  e-mailem