Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Jeden byt pronajal hned několikrát

V jeden den stihl jeden a ten samý byt pronajmout hned osmi zájemcům. Prozatím mu za to hrozí pětileté vězení. 

Od poloviny ledna prošetřují policisté z místního oddělení Vinohrady případ, který kvalifikují jako podezření z trestného činu podvod.

Z tohoto trestného činu je podezřelý zatím neznámý muž, který si nejprve sám byt v Záhřebské ulici v Praze 2 pronajal. Nicméně se ani nezdržoval tím, aby byt jakkoli vybavoval nebo zařizoval. Nemovitost tak jak ji převzal od pronajímatele, nabízel obratem dál kterémukoli zájemci, který reagoval na jeho inzerát.

A díky tomuto „kvalitnímu“ PR dokázal hledaný téměř nemožné. Policisté totiž zjistili, že za pouhý jeden den stihl byt pronajmout hned osmi zájemcům. Se všemi dokonce uzavřel i nájemní smlouvu na dobu jednoho roku, na základě které okamžitě od nových nájemníků vybral zálohu, chcete-li kauci.

Díky tomuto všemu popsanému si hledaný muž za tento jeden den „vydělal“ několik stovek tisíc korun v hotovosti. Policisté samozřejmě musí pracovat i s tím, že dotyčný takto „pracoval“ dokonce i několik dní v měsíci.

Byť policisté disponují fotografií hledaného, která byla pořízena budoucími nájemníky při prohlídce bytu, a byť se jim podařilo zajistit i videozáznamy, na kterých je dotyčný zachycen, i tak se ho zatím ztotožnit, vypátrat a zadržet nepodařilo.

Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud hledaného muže poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Stejnou cestou se mohou přihlásit i ti, kteří se také stali obětí hledaného podvodníka.

V neposlední řadě si dovolím apelovat na každého, kdo také plánuje řešit své bydlení pronájmem. Buďte prosím při takových transakcích velice obezřetní. Využijte do posledního svého práva být plně informován. Máte právo si nechat předložit všechny potřebné doklady.

Nechte si proto doložit vlastnické právo k předmětné nemovitosti, nechte si doložit, že ten, se kterým jednáte, je buď přímo majitelem nemovitosti, nebo je k jejímu pronájmu zmocněn majitelem úředně ověřenými dokumenty. Využijte také například úředních databází, které vám o majiteli a jím nabízené nemovitosti mnohé prozradí.

por. Mgr. Tomáš Hulan 24. 1. 2018

Odkazy do noveho okna

hledaný muž

hledaný muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem