Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Je nás vidět!

VYŠKOVSKO: Policisté zvou rodiče a děti na akci upozorňující na význam reflexních prvků. 

Protože se blíží doba, kdy ubývá denního světla a nejvíce „neviditelnými“ a zároveň zranitelnými v silničním provozu jsou právě chodci, zaměří se jihomoravští policisté v těchto dnech na užívání reflexních prvků v dopravě. Připravili jsme pro veřejnost několik preventivních i dopravně bezpečnostních akcí. První z těchto preventivních akcí se uskuteční v Bučovicích na Vyškovsku.

V pátek 13. října pořádají vyškovští policisté preventivní akci s názvem Je nás vidět! Dospělí i jejich děti mají na bučovickém náměstí příležitost přesvědčit se o tom, že i nenápadný reflexní prvek na oblečení může chodci či cyklistovi zejména nyní ve dnech se sníženou viditelností zachránit život. Pro příchozí bude od 15:30 hodin připravena prohlídka policejní i hasičské techniky. Nebudou chybět ani rady, jak při dopravní nehodě postupovat a ukázka první pomoci. Děti se mohou těšit na řadu soutěží ze znalostí v dopravě. Stanoviště k poučení máme připravené i pro dospělé a seniory. Na závěr dostanou návštěvníci dárek v podobě reflexního předmětu.

Rodiče i děti tak přímo na místě uvidí rozdíl mezi viditelností chodce s reflexním prvkem a bez něho.Program zpestří ukázka práce policejních psovodů s jejich čtyřnohými svěřenci.

Akci podpořilo i město Bučovice, Městská policie Bučovice, Besip Jmk, Český červený kříž Vyškov  a bučovický sbor dobrovolných hasičů.

O dalších akcích Vás budeme průběžně informovat.

por. Mgr. Alice Musilová, 11.10.2017

vytisknout  e-mailem