Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Je nás vidět!

VYŠKOV: Policisté zdůrazňovali význam užívání reflexních prvků v dopravě. 

V pátek 3. listopadu uspořádali vyškovští policisté ve spolupráci s městem Vyškov již 11. ročník preventivní akce s názvem Je nás vidět. Pro příchozí bylo připraveno několik stanovišť, za jejichž účast obdrželi jako poděkování reflexní dárek. Ten jim ve dnech se sníženou viditelností, kterých bude v nadcházejícím období přibývat, pomůže být vidět. Také jsme chodcům doporučovali z preventivních důvodů nosit tyto vhodné prostředky ke zviditelnění i v obci. Právě chodci jsou totiž nejvíce zranitelnými účastníky silničního provozu a mnozí si stále neuvědomují, že v tmavém oblečení, byť v obci, jsou za tmy či šera vidět jen velmi málo. Nejde tedy jen o zákonnou povinnost nosit reflexní prvky mimo obec, ale o snahu dostat do povědomí lidí informaci o tom, aby se v těchto dnech zviditelnili při pohybu v silničním provozu vůbec.

Nechyběla policejní technika, například policejní čtyřkolka i zásahové vozidlo Hasičského záchranného sboru. Své vozidlo představila i Městská policie Vyškov. Na stanovišti Policie ČR a BESIPu si děti mohly ověřit své znalosti v dopravě. S hasiči si zopakovaly čísla tísňových linek a ty větší například, jak funguje Integrovaný záchranný systém.

Pracovníci Českého červeného kříže instruovali malé i velké v základech první pomoci. I když jsme většinu stanovišť museli z důvodu velké nepřízně počasí přesunout do vnitřních prostor, návštěvníci odcházeli s úsměvem a samozřejmě reflexním dárkem.  

Akci podpořilo město Vyškov, Besip Jmk,  HZS Jmk Vyškov, Maják Vyškov- středisko volného času  a vyškovský Český červený kříž.

 

por. Mgr. Alice Musilová, 7. 11. 2023

vytisknout  e-mailem