Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Je důležité být viděn!

Bruntál - dopravní preventivní akce zaměřená na viditelnost chodců a cyklistů se uskutečnila také v okrese Bruntál 

Preventivní akce zaměřená na viditelnost chodců a cyklistů se uskutečnila včera v podvečerních hodinách také v okrese Bruntál. 

S policisty se občané mohli setkat především u přechodů pro chodce v blízkosti nákupních center, na stezkách pro cyklisty a chodce a na jiných frekventovaných místech.  Kromě dodržování pravidel silničního provozu jsme kontrolovali na jízdních kolech povinnou výbavu zejména za snížené viditelnosti.

viditelnost.jpg

Nemotorizovaných účastníků silničního provozu jsme se také ptali, zda mají právě v tomto ročním období povědomí o tom, jak zvýšit svou viditelnost, když se velmi brzy stmívá a později rozednívá. Dětem jsme připomněli také správné přecházení vozovky.  

Nejúčinnějšími prostředky ke zvýšení vlastní viditelnosti nemotorizovaných účastníků silničního provozu jsou bezesporu fluorescenční a reflexní materiály. Fluorescenční materiály zvyšují viditelnost za denního světla, reflexní materiály, například reflexní páska, na kotnících a zápěstích zvyšuje výrazně viditelnost v  kritických podzimních měsících u chodců, ale také cyklistů.

Chodci i cyklisté tuto akci vítali, policisté pak desítkám oslovených rozdávali nejrůznější reflexní doplňky. Dětem jsme také připomenuli pravidlo správného přecházení vozovky a odměnili jsme je reflexním přívěskem. Do konce roku budou policisté v rámci svých akcí rozdávat také další různý reflexní materiály.

 

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

skupina tisku a prevence Bruntál

12. 11. 2015

vytisknout  e-mailem