Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Jde o požár z lásky?

Jeho přítelkyně měla být na návštěvě u jiného, což se mu nezamlouvalo a jal se mstít. Teď mu hrozí až osm let vězení. 

Včera nedlouho před jednadvacátou hodinou vyjížděli policisté a hasiči do oblasti Sadů na Klíčově, kde hořely tři zahradní chatky.

Jako první na místo dorazili policisté z místního oddělení Prosek, kteří z již hořících chatek vyvedli celkem čtyři osoby.

Ještě v noci si převzali místo celé události do své kompetence kriminalisté třetího policejního obvodu. Ti následně zjistili, že za celou událostí stojí žena, respektive náklonnost jednoho z mužů k ní.

Vše totiž nasvědčuje tomu, že osmapadesátiletý muž neunesl, že je jeho vyvolená na návštěvě u jiného a jal se konat. Nejprve měl motorovou pilou poškodit příbytek svého „soka“, což mu bylo ale zjevně málo a tak měl následně chatku zapálit.

S ohledem na sníženou viditelnost nařídili kriminalisté třetího policejního obvodu ranní doohledání místa události, které se ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů uskutečnilo v devět hodin ráno.

Ke zjištění příčin požáru byl v rámci zmiňovaného doohledání využit i pes cvičený k vyhledávání akcelerantů. Ten skutečně určil několik ohnisek, kde požár vznikl a odkud se nakonec rozšířil na celkem tři zahradní chatky.

Na základě shora popsaného zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů poškození cizí věci a obecné ohrožení. Pachateli za tyto delikty hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 28. 5. 2018

vytisknout  e-mailem