Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

„Jarní KUZMA“ je tady

I v letošním roce moravskoslezští policisté zrealizují velice oblíbený kurz pro mladé psovody KUZMA neboli kurz zodpovědného majitele městského psa. 

Jarní kurz se bude konat každou středu od 26. dubna 2017 do 28. června 2017 a podzimní od 6. září 2017 do 8. listopadu 2017 ve sportovním policejním areálu Ostrava Hulváky a to od 15:30 hod. do 17:00 hod. Kurz je určen pro děti a mládež ve věku od 12 do 18 let.

Cílem kurzu je naučit mladé psovody, jak správně vycvičit svého psa. Předat jim základní rady a informace, jak se vyhnout konfliktním situacím a udělat z nich sehraný tým, který nebude ohrožovat své okolí. Jednotlivé lekce povedou zkušení policejní psovodi, kteří svým individuálním přístupem již pomohli vyřešit ne jedno tápání mladých psovodů. K nejčastějším „problémům“ co chtějí majitelé svých čtyřnohých miláčků řešit, je např. neumějí chodit u nohy, doma poslouchají a venku ne, nepřiběhnou na přivolání apod. Mnohdy jsou jim nápomocni i asistenti – absolventi z minulých kurzů. Nejen že pomohou nově příchozím překonat prvotní ostych z komunikace s policistou, ale i radou a pomocí jim usnadní první lekce. Celé snažení končí na závěrečné lekci přezkoušením a zhodnocením konkrétních pokroků a návodem, jak dál s pejskem pracovat.

To, že kurz má své úspěchy je znát. Největší posun např. na podzimním kurzu udělala Markéta s Bessy. Před nástupem do kurzu Bessy nezvládala základní povely, neuměla chodit u nohy a měla strach, jak z lidí, tak z ostatních pejsků. Markéta s Bessy docházely do kurzu pravidelně. Rady od policejního psovoda brala vážně a neomezovala se pouze na cvičení na cvičáku. Denně trénovala se svým pejskem i přes týden a zasloužený úspěch se dostavil. Bessy již krásně chodí u nohy. Zvládly odložení a v městském provozu tak důležité i přivolání. Podařil se odbourat i strach z lidí a psů. Samozřejmě nesmí usnout na vavřínech a se svým pejskem musí cvičit i dál. Sama Markéta je s kurzem spokojená a velice si chválí individuální přístup a dobrý kolektiv.

V každém kurzu se nám sešla prima parta dětí, která spolu také komunikuje na sociálních sítích (z jejich vlastní aktivity vznikl např. profil na facebooku) a domlouvají se na různé společné akce.  V případě, že máte zájem kurzu se zúčastnit je nutné vyplnit přihlášku (je dostupná na webových stránkách www.policie.cz/t) a zaslat do 20. dubna 2017 na adresu: Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, skupina tisku a prevence Ostrava, 30. dubna 24, 702 00 Ostrava nebo emailem na: krpt.pis.ov@pcr.cz .

por. Mgr. Kateřina Špoková
STP Ostrava

Aktualizace - podzimní kurz

V tomto běhu máme volná místa. Pokud máte zájem se kurzu zúčastnit, postačí zaslat vyplněnou přihlášku (dostupná na webových stránkách www.policie.cz/t - sekce akce a projekty) a zaslat ji na adresu: Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, ul. 30. dubna 24, Ostrava nebo emailem na krpt.pis.ov@pcr.cz nejpozději do 28. srpna. 2017.

vytisknout  e-mailem