Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jak se bouralo v minulém týdnu.

LOUNY – Nehodovost a dopravní akce Tispol. 

Přehled dopravní nehodovosti v období od 16. 9. do 22. 9. 2019
Během uplynulého týdne vyjížděli policisté k 44 dopravním nehodám. Zvýšený počet srážek naštěstí nevedl k tragickým následkům. Lehce se při kolizích zranilo 8 účastníků. Celková škoda způsobená srážkami byla vyčíslena na 1 822 000 korun. Alkohol zjistili policisté u jednoho z bourajících. Nehody nezaviněné řidiči a srážky zaviněné nesprávným způsobem jízdy se ve statistikách objevili v minulém týdnu jako nejpočetnější. V obou případech bouralo 16 řidičů. Vysoká rychlost se podepsala na 7 kolizích. Nedání přednosti v jízdě bylo na vině u 4 bouraček.

Věnujte se plně řízení!
V průběhu minulého týdne proběhla po celé České republice dopravně bezpečnostní akce organizace TISPOL (European Traffic Police Network). Ta představuje síť evropských dopravních policií. Jejím cílem je snížení nehodovosti na silnicích a realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou. Zaměřuje se na konkrétní problematiku, jako jsou alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava.  
V rámci této akce kontrolovali policisté z dopravního inspektorátu dodržování pravidel silničního provozu. Svou pozornost zaměřili i na kontrolu věnování se řízení. Zastavili 20 řidičů, u kterých zjistili 14 prohřešků. Policisté na pokutách vybrali do státní kasy dohromady 13 500 korun. Víc než dovoluje zákon, sešláplo plynový pedál 10 řidičů. Nevyhovující technický stav zjistili policisté u 4 vozidel.


por. Mgr. Irena Pilařová
oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
23. září 2019

vytisknout  e-mailem