Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jak dopadla dopravně bezpečnostní akce o prvním prázdninovém víkendu ?

KRAJ - Zkontrolovali jsme celkem 906 řidičů i jejich vozidla. 

O uplynulém víkendu jsme při celorepublikové dopravně bezpečnostní akci dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu v našem kraji ve zvýšené míře. Důvod je zřejmý, začínají prázdniny a provoz na silnici houstne, což přináší  dopravní komplikace a rizikové situace. Náš cíl je tedy jasný, usilujeme o to, aby se řidiči navzájem na silnicích zbytečně neohrožovali a dodržovali stanovená pravidla.2
 

U kontrolovaných řidičů jsme zjistili 152 přestupků proti zákonu o silničním provozu, za které zaplatili na pokutách celkem 57 700 korun. Šest řidičů se z nich bude zodpovídat ve správním řízení, kde jim hrozí mnohem přísnější postihy. Třicetčtyři řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, pod vlivem alkoholu řídili dva lidé a jeden usedl za volat po konzumaci drogy. Bezpečnostní pás nepoužilo  28 řidičů a bez řidičského oprávnění vyjel na silnici jeden hříšník. Nedostatky v technickém stavu vozidla jsme zjistili u 36 motorových vozidel. Nějakého dopravního přestupku se dopustilo i osm motorkářů.

Nedá se tedy říci, že si svůj díl odpovědnosti  za bezpečnost na silnicích uvědomují úplně všichni šoféři. V dopravně bezpečnostních akcích budeme i nadále pokračovat a snažit se o to, aby fatálních následků z dopravních nehod bylo co nejméně.

30. 6. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem