Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jak dole, tak nahoře

DĚČÍN - Policisté se potýkají s krádežemi telefonů i vloupáním do aut.  

Vyluxoval účet

DĚČÍN - Majiteli účtu zmizelo v průběhu dvou měsíců od srpna letošního roku přes pětašedesát tisíc českých korun. Policisté z Děčína se zaměřili na všechny okolnosti případu přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Prověřování oznámené nepříjemnosti je zavedlo až k třiatřicetiletému muži z Děčínska, který se k odcizení karty a odčerpání finančních prostředků přiznal. Jednatřicátého října letošního roku proti němu zahájili trestní stíhání.

Zmizel z baru

DĚČÍN - Sobotní zábava stála návštěvníka klubu více, než čekal. Devětadvacátého října letošního roku zavítal do děčínského podniku v Tyršově ulici, kde si v nočních hodinách volně odložil svůj mobil. Zhruba po půlhodince se po něm začal shánět. Bezvýsledně, proto se posléze obrátil na zdejší strážce zákona. Do policejního protokolu ocenil mobilní telefon zn. Samsung Galaxy A5 na sedm tisíc českých korun. Bohužel s telefonem zmizela i cenná data a kontakty, včetně paměťové karty. Nedávné oznámení policisté prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Došlo i na jeho telefon

VARNSDORF - Obdobná situace se odehrála během víkendu také ve Varnsdorfu. Zákazník tamní restaurace v Zuzánkově ulici přišel o přenosný telefonní aparát zn. iPhone 5S v hodnotě pěti a půl tisíce českých korun. I tamní incident z osmadvacátého října letošního roku šetří policisté s ohledem na přečin krádeže.

Vymaloval po svém

RUMBURK - Farnost v Jiříkově na Rumbursku zaznamenala v říjnu letošního roku  nevítaný nešvar. Její zdi samozvaný neznámý „umělec“ ozdobil nápisy a známým kosočtvercem. Rasový, ani hanlivý podtext nebyl odhalen. Předběžná škoda vychází na jeden tisíc českých korun. Rumburští policisté šetří poničení fasády domu s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Bez spreje to nešlo

DĚČÍN - S obdobným nešvarem se potýkají také zástupci střední školy v Děčíně. Na jejich budově ve Slovanské ulici se v průběhu jednatřicátého října letošního roku objevily obrazce, pravděpodobně nanesené světle hnědým sprejem bez rasového či hanlivého podtextu. Odstranění nežádoucích stop po vandalství může školu vyjít na částku kolem pěti tisíc českých korun. Děčínští kolegové případ šetří ve stejném duchu s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Věci vzal i s košem

DĚČÍN – Policistům z Děčína skončil pod drobnohledem případ z letošního prvního listopadu. Před místním obchodním domem v Obloukové ulici zmizely během úterního podvečeru věci z odstaveného auta. Majitelka ocenila chybějící proutěný košík s osobními věcmi na třináct a půl tisíce českých korun. Strážci zákona případ prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Neodešel s prázdnou

VARNSDORF – Podobnou zkušenost získal i oznamovatel z Varnsdorfu, který po příchodu k zaparkované Škodě Superb zjistil rozbití okna a vytržení bezpečnostní fólie. Vnitřek vozu jevil také známky poničení. Navíc zmizelo i zabudované autorádio s navigací. Škody přesahují částku pětaosmdesáti tisíc českých korun.  Případem se zabývají místní policisté z ohledem na přečiny krádeže a poškození cizí věci.

 

Děčín 3. listopadu  2016 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem