Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

IX. ročník Soutěže dopravních policistů 2016

KRAJ - Nejlepším "regulovčíkem" se stal prap. Patrik SLÍVA.  

Velké překvapení čekalo v úterý 13. září na řidiče, kteří projížděli velmi frekventovanou křižovatkou „Mileta“ v Hradci Králové,  a kterou místo semaforů řídili dopravní policisté.

Konal se zde totiž  IX. ročník celorepublikové Soutěže dopravních policistů tzv. „regulovčíků“. Soutěž zahájil ředitel služby dopravní policie plk. ing. Tomáš Lechr, který osmadvaceti policistům ze čtrnácti KŘ PČR popřál hodně úspěchů.  

Soutěžící se mezi sebou utkali ve třech kategoriích. Nejdříve přišly na řadu teoretické znalosti,  a to testy z pravidel silničního provozu a z odborných znalostí právních předpisů. Poté na ně čekala jízda zručnosti na polygonu na letišti. Poslední disciplínou bylo řízení křižovatky „Mileta“. Každý z účastníků měl pět minut na to, aby přesvědčil čtyřčlenou komisi o svých schopnostech. Ta posuzovala, jak policista zvládá řízení křižovatky a zajištění plynulosti silničního provozu. Porotci dále hodnotili vystupování soutěžících při převzetí a předání křižovatky, přesnost a srozumitelnost  pokynů a dále si všímali jejich ústrojové kázně, vzhledu a celkového vystupování. Řízení křižovatky, které proběhlo za extrémních klimatických podmínek, kdy teplota přesahovala 30°C, prověřilo nejen schopnosti policistů, ale hlavně řidičů a chodců, kteří mnohdy netušili, co pokyny znamenají.

Všichni soutěžící předvedli výborné výkony a prokázali, že mají předpoklady vykonávat kvalitně práci dopravního policisty. Na závěr všem poděkoval ředitel služby dopravní policie plk. ing. Tomáš Lechr, který jim spolu s plk. JUDr. Davidem Fulkou, pověřeným zastupováním ředitele krajského ředitelství Královéhradeckého kraje, předal hodnotné ceny.

Nejlepších výsledků dosáhl  prap. Patrik SLÍVA z Moravskoslezského kraje. Na druhém místě skončil pprap. Petr ABSOLON z Olomouckého kraje a třetí místo obsadil pprap. Bohuslav BUKÁČEK z kraje Vysočina.

fotogalerie zde

mjr. Hana Klečalová
13. září 2016 v 22:56

vytisknout  e-mailem