Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozvánka na zahájení výstavy

Kriminalistický ústav Praha Policie České republiky slavnostně zahájí výstavu pod názvem "Kriminalistika proti zločinu" u příležitosti oslav 50. výročí svého vzniku  

Vážené dámy, vážení pánové,

Plakatvystava.jpg  
v pondělí 3. listopadu 2008 ve 13.30 hodin bude v Muzeu Policie České republiky (Ke Karlovu 1, Praha 2) slavnostně zahájena výstava Kriminalistického ústavu Praha Policie České republiky nazvaná „Kriminalistika proti zločinu“. Před jejím zahájením proběhne krátký briefing.

Výstava se uskuteční u příležitosti oslav 50. výročí vzniku Kriminalistického ústavu Praha, pod záštitou policejního prezidenta. Ústav byl založen 12. prosince roku 1958 a je bezesporu jedním z nejstarších policejních útvarů.

Na výstavě budete mít možnost spatřit mnoho exponátů, které připomínají padesátiletou historii kriminalistickotechnické a znalecké činnosti ústavu. Např. sud, ve kterém byla nalezena jedna z obětí tzv. orlických vrahů, námořní minu vylovenou z Vranovské přehrady, zbraň, ze které střílel tzv. lesní vrah - Viktor Kalivoda, fotokopii tzv. zvacího dopisu z roku 1968, padělky obrazů malířů Zrzavého a Kodeta či artefakty z požáru Průmyslového paláce na Výstavišti v Praze.

Slavnostního zahájení výstavy se zúčastní policejní prezident brig. gen. Mgr. Oldřich Martinů, ředitelka Muzea Policie ČR PhDr. Marcela Machutová, ředitel Kriminalistického ústavu Praha plk. JUDr. Emil Vančo, zástupci ředitele Kriminalistického ústavu Praha plk. Ing. Ivan Daniš a plk. Ing. Pavel Kolář, CSc., vedoucí odboru fyzikálně chemických analýz Kriminalistického ústavu Praha plk. RNDr. Marek Kotrlý a por. Bc. Luděk Malý z oddělení metodického řízení Kriminalistického ústavu Praha.

Všichni přítomní obdrží drobné upomínkové předměty a DVD nosič s dokumentárním filmem, který zachycuje historii a současnost Kriminalistického ústavu Praha.

Veřejnosti bude výstava zpřístupněna od 4. listopadu 2008 do června roku 2009.

Kriminalistický ústav Praha se ve dnech 3. až 5. listopadu podílí také na pořádání Týdne vědy a techniky organizovaný Českou Akademií věd v Muzeu Policie ČR. Podrobné informace o přednáškách odborníků ústavu najdete na:
http://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=120427&docType=ART&lang=cs

Na setkání se těší

plk. JUDr. Emil Vančo
ředitel Kriminalistického ústavu Praha

vytisknout  e-mailem