Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informační servis

Ms kraj: Dopravní nehoda, vloupání do chatek a další zprávy 

Informační servis

Střet osobního vozidla a motocyklu

Včera kolem 16. hodiny došlo ve směru na Ostravici od obce Staré Hamry (od přehrady Šance; okres Frýdek-Místek) k dopravní nehodě. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič (ročník 1997) osobního vozidla začal před samotnou obcí Ostravice odbočovat na čerpací stanici v době, kdy ho předjížděl motocyklista (ročník 1970). Došlo ke střetu. Řidič motocyklu utrpěl těžká zranění, byl předán do péče zdravotníků.

Policisté provedli na místě řádnou dokumentaci, učinili rovněž další prvotní potřebná šetření. S ohledem na charakter nehody bylo zapotřebí uzavřít komunikaci pro průjezd vozidel a policisté usměrňovali provoz, tedy směřovali řidiče po dobu nezbytně nutnou na objízdné trasy. Po zprůjezdnění části komunikaci pak do doby celkového zprůjezdnění zajišťovali provoz kyvadlově.

Policisté i nadále prověřují veškeré souvislosti a okolnosti nehody.

Vloupání do chatek

o    Ostrava: Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v přesně nezjištěné době pátku či soboty odcizil různé věci ze zahradní chatky situované v Ostravě – Výškovicích. Jednalo se například o postel, oděv či potraviny. Z přilehlého pozemku si odnesl mimo jiné stolek. Majitelce vznikla škoda za téměř 28 000 korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže.

o    Příbor: Neznámý pachatel se měl vloupat do chaty a prohledat ji. Podle dosavadních informací odcizil z lednice nepatrné množství alkoholu v hodnotě 60 korun. Škoda vzniklá na poškozeném majetku byla vyčíslena na 2 000 korun. Policisté věc prověřují pro podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. 

Ostrava: Usnul při čekání na autobus…

Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v sobotu ve velmi brzkých ranních hodinách pohyboval u zastávky městské hromadné dopravy v Ostravě – Zábřehu. Využil chvíle, kdy muž při čekání na autobus zřejmě usnul a odcizil mu mobilní telefon v hodnotě 4 000 korun.

Příbor: Měl řídit podnapilý

Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 36letý muž. Včera, v sobotu, před desátou hodinou dopolední měl řídit v Příboru na Novojičínsku motocykl. Policisté, kteří projíždějící motocykl v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu zastavili, při kontrole zjistili, že muž požil alkoholický nápoj - přístroj vykázal hodnotu kolem 2,5 promile alkoholu v dechu. Pokud budou splněny podmínky, povedou policisté věc ve zkráceném přípravném. Muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Český Těšín: Nic neodcizil…

Policisté prověřují jednání neznámého pachatele, který měl v sobotu v brzkých ranních hodinách vniknout po překonání plotu, zřejmě otevřeným oknem, do rodinného domu v Českém Těšíně. Bydlícího, který v té době v domě spal, probudily zvuky a neznámého vyrušil… Ten z domu utekl, předběžně nebylo zjištěno, že by cokoliv odcizil. Policisté věc prověřují pro podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.  

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 1. září 2019

 

vytisknout  e-mailem