Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z ÚO PČR Opava - 24. května 2022

Policejní zpráva z ÚO Opava o objasněném případu drogové problematiky 

OPAVSKO:

Objasnění případu drogové problematiky na Opavsku a Ostravsku

V těchto dnech komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil úkony trestního řízení ve věci zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a s psychotropními látkami a s jedy a také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze kterých je důvodně podezřelý 45letý muž z Novojičínska.

Jak bylo dosavadním prošetřováním a následným prověřováním ze strany opavských policistů a kriminalistů zjištěno, tak shora jmenovaný muž minimálně od března do konce dubna 2022 v bytové jednotce jednoho z panelových domů v Opavě-Kateřinkách nejméně ve čtyřech případech vyrobil pervitin, který následně užíval pro svou vlastní potřebu a případně jej do poloviny května tohoto roku nabízel v dealerových sáčcích zdarma či za úplatu dalším osobám v Opavě, na Opavsku i v Ostravě. Výše uvedenou návykovou látku získával varným procesem za pomocí potřebných chemikálií, léků s obsahem pseudoefedrinu, laboratorního skla a plynového vařiče.

Opavští kriminalisté v úzké spolupráci s policisty Zásahové jednotky Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje v průběhu minulého týdne zadrželi podezřelého 45letého muže v jednom z ostravských bytů, a to po předchozím souhlasu státního zástupce i soudce k provedení domovní prohlídky, při které byla zajištěna nejen kompletní varna pervitinu ale také přes 200 gramů této vyrobené návykové látky.

Lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že 45letý muž je recidivistou, který byl již 6x soudně trestán, z toho 2x za výrobu návykových látek. Svého protiprávního jednání a chování se tak dopouštěl i přesto, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán za obdobný skutek rozhodnutím Okresního soudu v Ostravě  v podmíněnému trestu odnětí svobody, jenž byl změněn na nepodmíněný trest odnětí svobody v délce trvání 26 měsíců, přičemž do výkonu trestu měl nastoupit začátkem února letošního roku. Vzhledem k tomu, že takto neučil a skrýval se před nástupem do vězení, byl v evidenci hledaných osob a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. V současné chvíli se již nachází ve výkonu trestů odnětí svobody, v nejbližších dnech mu bude sděleno obvinění z předmětné trestné činnosti a celá záležitost je nadále v gesci opavských kriminalistů.

Odkaz na video: www.uschovna.cz/zasilka/YNJ8PWLUHFE2SDEZ-EN6

Opava 24. května 2022

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem