Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Informace z tisku šetříme

PLZEŇSKÝ KRAJ - V souvislosti s uprchlickou vlnou monitorujeme otevřené zdroje, ve kterých jsme zjistili informace, které se týkají možného protiprávního jednání. 

Dnešního dne byl zveřejněn článek informující o nekalých praktikách, které měly být páchány na uprchlících z Ukrajiny. Veškeré tyto poznatky bereme na zřetel a budeme se jimi nyní intenzivně zabývat tak, abychom zjistili, zda došlo k případnému protiprávnímu jednání.

Od samotného počátku migrační vlny v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině věnujeme náležitou pozornost tomu, aby na uprchlících nebylo pácháno protiprávní jednání. Zajišťujeme především informovanost, důkladně se věnujeme veškerým zjištěným poznatkům a v samotném asistenčním centru (KACPU) naši činnost koordinujeme tak, abychom těmto praktikám co nejvíce zabránili.

Chtěli bychom požádat veřejnost, aby v případě, že bude mít informace o tomto druhu protiprávního jednání, ihned kontaktovala Policii ČR na lince 158 nebo policisty osobně na nejbližší policejní služebně. To stejné platí i pro případné poškozené, kteří mohou být tímto jednáním osobně dotčeni.



kpt. Bc. Hana Kroftová
25. března 2022

vytisknout  e-mailem