Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Ostravska a Frýdeckomístecka - 1. srpna 2021

Zprávy z ÚO Opava (1), MěŘ Ostrava (1) a ÚO Frýdek-Místek (1) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Dopravní nehoda dvou automobilů mezi Opavou a Hradcem nad Moravicí

Dvacet minut po třiadvacáté hodině večerní 31. července 2021 řídil 33letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky BMW 328 po silnici I/57 ve směru od Opavy na obec Branka u Opavy, přičemž z doposud přesně nezjištěných příčin dostal smyk, přejel do levého jízdního pruhu a zde se pravou boční části svého vozu čelně střetl s protijedoucím osobním motorovým vozidlem tovární značky Daewoo Matiz, které řídil 20letý muž z Opavy ve směru jízdy od Hradce nad Moravicí na Opavu. V tomto automobilu cestovala na předním sedadle spolujezdkyně i 16letá dívka z Opavy. Po nárazu vůz BMW vjel do levé silniční příkopy a zastavil až v přilehlém poli, automobil Daewoo zůstal stát na okraji levého jízdním pruhu ve směru jízdy od Opavy. Při této dopravní nehodě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 112 tisíc korun. Všechny tři shora uvedené osoby utrpěly zranění těžších charakterů s nutností lékařského vyšetření a ošetření. Výše jmenovaný 33letý muž byl převezen do Městské nemocnice s Ostravě-Fifejdách a 20letý muž a 16letá dívka byli transportováni do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. S ohledem na zdravotní stav obou řidičů u nich policisté neprovedli orientační dechové zkoušky a byly nařízeny odběry biologického materiálu (krve) ke zjištění, zda v době jízdy nebyli pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek. Vzhledem k tomu, že byl ve voze BMW převážen pes, na místo byla přivolána službu konající hlídka strážníků Městské policie Opava, která toto zvíře převezla a umístila do opavského Městského útulku. Na místě dopravní nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému (PČR, RZS, HZS, MP), předmětný úsek komunikace byl uzavřen po dobu čtyř hodin a odklon dopravy prováděly policejní hlídky z obvodních oddělení v Opavě a v Hradci nad Moravicí. Celá záležitost je nadále v intenzivním prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Ostravsko:

Smrtelná dopravní nehoda chodce s osobním automobilem v Ostravě-Porubě

Pár minut před třiadvacátou hodinou večerní 30. července 2021 řídil 25letý muž z Ostravy osobní motorové vozidlo tovární značky BMW 640D po ulici Opavské v Ostravě-Porubě, a to v levém jízdním pruhu dvouproudové silnice ve směru jízdy od křižovatky s ulicemi Francouzská a Martinovská k ulici Sjízdné, přičemž s největší pravděpodobností na přechodu pro chodce u nástupního tramvajového ostrůvku zastávky Třebovická zcela přehlédl z pravé strany přecházejícího 30letého muže z Ostravy a pravým předním rohem svého automobilu do něj narazil. Po střetu bylo tělo chodce odhozeno do pravého jízdního pruhu a i přes prováděnou resuscitaci přítomných svědků a následný lékařský zákrok přivolaného lékaře 30letý muž s ohledem na svá mnohočetná zranění na místě zemřel. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 100 tisíc korun. Následnou orientační dechovou zkouškou i testem na možnou přítomnost jiných omamných a psychotropních látek či jedů v těle řidiče bylo zjištěno, že toto vše je negativní. U zemřelého chodce byla nařízena soudní pitva s odběrem biologického materiálu (krve) ke zjištění, zda v době tragické dopravní nehody nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Celá záležitost je nadále intenzivně prověřována ze strany ostravských policistů a kriminalistů pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu usmrcení z nedbalosti.

Frýdeckomístecko:

Dopravní nehoda cyklistky na katastru obce Malenovice

Dvacet minut po třinácté hodině odpolední 31. července 2021 řídila 44letá žena z Rožnova pod Radhoštěm na své jízdní kolo v klesání ve směru od Satinských vodopádů k obci Malenovice, přičemž při přejíždění příčného odvodňovacího žlábku, vedoucího šikmo přes celou šířku komunikace, dostala smyk a upadla na vozovku. Při tomto si způsobila zranění s nutností leteckého transportu helikoptérou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě k lékařskému vyšetření a ošetření. Orientační dechová zkouška u ní provedena nebyla s ohledem na její zranění v obličeji, byl u ní nařízen odběr biologického materiálu (krve) ke zjištění, zda v době jízdy nebyla pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku řádově v několika stovkách korun. Celou touto kolizní situací v dopravě se nadále zabývají policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky ve Frýdku-Místku.

Opava 1. srpna 2021

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem