Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska, Novojičínska a Frýdeckomístecka - 12. ledna 2021

Zprávy ÚO Opava (1), ÚO Bruntál (1), ÚO Nový Jičín (2) a ÚO Frýdek-Místek (2) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Vloupání do šatny soukromé firmy v Opavě-Kateřinkách

V blíže neustanovené době od odpoledních hodin 7. ledna do ranních hodin 11. ledna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě, v městské části Kateřinky zločin krádeže tím, že se vloupal do šatny ve sklepních prostorách domu zdejší soukromé firmy a odcizil elektrické vrtací kladivo značky Bosch modré barvy v plastovém kufříku modré barvy a dále elektrickou příklepovou vrtačku značky Bosch modré barvy rovněž v plastovém kufru modré barvy. Poškozené právnické osobě tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 4 a půl tisíce korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného pracovního nářadí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

BRUNTÁLSKO:

Vloupání do místnosti sušárny v krnovském bytovém domě

V přesně nezjištěné době mezi patnáctou hodinou odpolední 8. ledna a jednadvacátou hodinou večerní 10. ledna tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Zacpalové v Krnově zločin krádeže tím, že se vloupal do zdejší sušárny, ze které odcizil volně odloženou kabelku značky Luois Vuitton bílošedé barvy, jejíž obsahem byly dvoje nůžky ke kadeřnickým účelům chromové barvy, holicí strojek značky Wahl červenočernostříbrné barvy, další holicí strojek nezjištěné značky bíločerné barvy, břitvu značky Andys krémové barvy a kotníkové boty značky Nike černé barvy. Poškozenému 31letému místnímu muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 4 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Krnově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na krnovské policejní číslo 974 731 731.

NOVOJIČÍNSKO:

Vloupání do garáže ve Fulneku, v části Jerlochovice a krádež veteránských motocyklů

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení ve Fulneku v úzké spolupráci s novojičínskými kriminalisty prověřují zločin krádeže, ke kterému došlo v blíže neustanovené době od začátku letošního roku do patnácté hodiny odpolední 9. ledna 2021 v lokalitě řadových garáží u panelových domů ve Fulneku, v části Jerlochovice. Jak bylo doposud zjištěno, tak neznámý pachatel se vloupal do jedné ze zdejších garáží a odcizil motocykl tovární značky Jawa 250 Pérák bez registrační značky, který byl rozmontován a jedná se o veterána. Dále byl odcizen motocykl tovární značky ČZ typu 125 B, registrační značky 12V 431, čímž poškozenému 39letému muži z Novojičínska vznikla celková hmotná škoda na majetku v řádu několika tisíc korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených dopravních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na fulnecké policejní číslo 974 735 721 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu ve Frenštátě pod Radhoštěm

Deset minut po druhé hodině ranní 10. ledna 2021 řídil 27letý muž z Novojičínska osobní motorové vozidlo tovární značky Audi A6 z ulice Podříčí na ulici Střelniční ve Frenštátě pod Radhoštěm, přičemž při průjezdu tříramennou křižovatkou vyjel mimo vozovku a narazil do betonové podstavy kovového oplocení zdejšího rodinného domu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena řádově na několik tisíc korun. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo prokázáno, že shora uvedený muž řídil automobil pod vlivem alkoholických nápojů, kdy mu přivolaní a zakročující policisté naměřili hodnoty téměř 1,3 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou plně doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany novojičínských policistů a kriminalistů pro důvodné podezření z naplnění nejen skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale také s ohledem na vzniklou dopravní nehodu.

FRÝDECKOMÍSTECKO:

Dopravní nehoda silně podnapilé řidičky osobního automobilu v Třinci

Přibližně deset minut před sedmnáctou hodinou odpolední 10. ledna 2021 řídila 42letá žena z Frýdeckomístecka osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Thalia po Jablunkovské a Wolkerové v Třinci, v části Lyžbice, přičemž vjela do této jednosměrné ulice ve směru na obec Vendryně. Při své jízdě však vlivem své silné podnapilosti vyjela vlevo mimo vozovku a přední levou části renaultu narazila do pravé zadní části zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Kia Ceed, jehož majitelem je 56letý místní muž. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun. Po střetu shora jmenovaná žena nezastavila a pokračovala v jízdě dále. Avšak po chvíli byla vypátrána službu konající policejní autohlídkou z Obvodního oddělení v Třinci, a to na silnici číslo I/11 vedoucí do Vendryně. Odborným měřením dechovými zkouškami zakročující policisté u ní prokázali pozitivní výsledky s hodnotami okolo 3,2 promile alkoholu v dechu. Výše uvedená řidička se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou plně doznala, na místě jí byl zadržen řidičský průkaz, bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelá z naplnění skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V této souvislosti je nadále prověřována pro tuto trestnou činnost a případ dopravní nehody je nadále v prošetřování a v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky ve Frýdku-Místku.

Silniční kontrola prokázala silně podnapilého řidiče osobního automobilu ve Frýdku-Místku

Pár minut před sedmou hodinou ranní 10. ledna letošního roku službu konající frýdeckomístecká policejní autohlídka z místního Obvodního oddělení stavěla a kontrolovala na ulici Bruzovské ve Frýdku-Místku řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Citroën, a to 46letého muže slovenské národnosti. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo prokázáno, že tento řidič řídí automobil v silně podnapilém stavu, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 3,1 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k jeho podnapilosti zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici ve Frýdku-Místku k vystřízlivění a k následnému provádění nutných procesních úkonů. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem frýdeckomístečtí policisté zahájili úkony trestního řízení pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Opava 12. ledna 2021

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem