Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 8. dubna 2020

Zprávy z Opavska (3), z Bruntálska (4) a z Novojičínska (4) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Krádež elektrokabelu z objektu mezi obcemi Komárov a Komárovské Chaloupky

V blíže neustanovené době od třinácté hodiny 1. dubna do desáté hodiny dopolední 6. dubna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Podvihovské v Opavě, v městské části Komárov (ve směru na obec Komárovské Chaloupky) zločin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil do oploceného areálu bývalé skládky, odkud odcizil volně odložených 300 metrů gumového kabelu s měděnými vodiči, čímž poškozené právnické osobě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 50 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného elektroinstalačního materiálu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Odcizení kovových součástí u pěchotního srubu na katastru obce Darkovičky

Mezi sedmnáctou hodinou odpolední 6. dubna a desátou hodinou dopolední 7. dubna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na katastru města Hlučín, v části Darkovičky zločin krádeže tím, že od objektu pěchotního srubu odcizil dva zde instalované protitankové kovové rozsochače, čímž poškozenému Slezskému zemskému muzeu v Opavě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 40 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených kovových věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Opavská recidivistka se dopustila další trestné činnosti ve formě krádeže zboží v marketu

Policisté z opavského Obvodního oddělení v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci zločinu krádeže, ze kterého je důvodně podezřelá 22letá místní žena tím, že chvíli před polední dobou 7. dubna letošního roku odcizila v hypermarketu na ulici Těšínské v Opavě zboží v hodnotě bezmála tisíc korun. Jak bylo zjištěno, tak balení dopisního papíru, cyklistické rukavice, čokolády, šampóny a náušnice si uschovala a bez úhrady tohoto zboží prošla přes pokladní zónu, kde byla zadržena všímavým pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně byla předána přivolané službu konající policejní hlídce, přičemž lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že se u ní jedná o recidivu, poněvadž byla v posledních třech letech pravomocně odsouzena a potrestána rozsudkem Okresního soudu v Opavě k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání čtyř měsíců, se zkušební dobou do října roku 2021. Celá záležitost je tak nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehody v obci Mezina

Policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále v průběhu dne 6. dubna 2020 museli ve dvou případech vyjíždět do obce Mezina k prošetření a k prověření dvou dopravních nehod a kolizních situací v dopravě.

Chvíli před desátou hodinou dopolední výše uvedeného dne jel 67letý muž z Bruntálska na svém jízdním kole ve směru k místnímu kostelu, přičemž při sjíždění z kopce se mu do výpletu předního kola dostala igelitová taška s prázdnými PVC láhvemi, která volně visela na řídítkách. Z tohoto důvodu došlo k zablokování kola a k pádu cyklisty na vozovku. Při tomto utrpěl muž blíže nespecifikované zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské nemocnici. Cizí zavinění na této kolizní situace nebylo zjištěno, orientační dechová vyzněla u cyklisty negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 500 korun.

Pár minut po poledni téhož dne řídila 41letá žena z Bruntálska osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot, kdy na přímém úseku silnice v obci Mezina jí bezprostředně do jízdní dráhy vběhl pes. Aby se vyhnula střetu se zvířetem, strhla řízení vozu vlevo, přejela za pravý okraj komunikace a přední části automobilu narazila do kovového zábradlí. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška vyzněla u řidičky negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun.

Silniční kontrola prokázala u muže řízení automobilu s vysloveným zákazem

Policejní hlídka z bruntálského Obvodního oddělení v rámci běžného výkonu služby okolo patnácté hodiny odpolední 7. dubna 2020 stavěla a kontrolovala v katastrálním území obce Křišťanovice řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia, a to 66letého muže z Budišova nad Budišovkou. Lustracemi v dostupných evidencích bylo následně prokázáno, že tento muž má na základě rozsudků okresních soudů v Bruntále a v Opavě uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel až do října letošního roku. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dopravní nehody cyklistky i motorkáře na Bruntálsku

Chvíli před jedenáctou hodinou dopolední 7. dubna 2020 došlo na ulici Čsl. Armády v Krnově k dopravní nehodě mezi 39letou místní ženou jedoucí na jízdním kole a 71letým řidičem osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia z Bruntálu. Jak bylo policisty ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále zjištěno, tak shora uvedená žena jela na svém jízdním kole po levém chodníku podél komunikace ve směru do centra města, přičemž se s největší pravděpodobností plně nevěnovala řízení a po projetí levotočivé zatáčky kolem zdejší budovy přehlédla ze zahrady rodinného domu vyjíždějící osobní automobil. V prostoru chodníku u výjezdu z pozemku tak došlo ke střetu a k pádu cyklistky přes kapotu vozu na zem. Při tomto si žena způsobila zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši přes 15 tisíc korun.

Třicet minut po osmnácté hodině podvečerní 7. dubna 2020 řídil 14letý chlapec z Bruntálska v obci Město Albrechtice, v části Valštejn motocykl bez přidělené registrační značky, bez řádně sjednaného pojištění odpovědnosti za provoz motorového vozidla a také bez toho, aniž by vlastnil řidičský průkaz s příslušným řidičským oprávněním pro danou podskupinu motorových vozidel. Nezletilec při jízdě po silnici ve směru k obci Hynčice dostal při průjezdu levotočivou zatáčkou v klesání smyk a upadl na zem, kde zůstal ležet. Náhodný 66letý svědek z Karvinska následně ihned přivolal lékařskou pomoc a do příjezdu osádky sanitního vozidla kontroloval a stabilizoval jeho zdravotní stav. Následně byl chlapec letecky transportován do Fakultní nemocnice s Poliklinikou s otevřenou zlomeninou levé dolní končetiny k dalšímu lékařskému vyšetření a ošetření. Celá záležitost je nadále v intenzivním prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále, přičemž se například zjišťuje, jak se nezletilec k motocyklu dostal, odkud měl klíče, kdo je řádným vlastníkem tohoto motorového vozidla a další potřebné a nutné skutečnosti a okolnosti celé záležitosti.

Sprejerství, úmyslné poškození fasády budovy krnovského Městského divadla

V přesně neustanovené době mezi patnáctou hodinou odpolední dne 6. dubna a sedmou hodinou ranní dne 7. dubna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Mikulášské v Krnově přečin poškození cizí věci tím, že z ulice E. F. Buriana úmyslně poškodil fasádu budovy zdejšího Městského divadla. Různými nápisy českého i anglického textu a různými obrazci modré, žluté a černé barvy vznikla poškozené organizaci celková hmotná škoda na majetku ve výši okolo 35 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Krnově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodům jejího počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na krnovské policejní číslo 974 731 731.

NOVOJIČÍNSKO:

Odcizení pečiva z příručního skladu u kopřivnické prodejny

Mezi druhou a šestou hodinou ranní 6. dubna tohoto roku doposud neznámá osoba spáchala na ulici Husové v Kopřivnici zločin krádeže tím, že se vloupala do příručního skladu (plechové bedny) u zdejší prodejny potravin, ze kterého odcizila různé druhy a množství čerstvého pečiva. Poškozené ostravské společnosti tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši přes tisíc korun.

Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kopřivnici a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného pečiva, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kopřivnické policejní číslo 974 735 731.

Vloupání do sklepního boxu ve fulneckém bytovém domě

V blíže neustanovené době mezi 26. březnem a 7. dubnem letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Masarykové ve Fulneku přečin porušování domovní svobody a zločin krádeže tím, že se vloupal do sklepního boxu 27letého místního muže a odcizil mu čtyři kompletní kola 225/45 R17 s alu disky a letními pneumatikami značky Wanli. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši přes 8 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Fulneku a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených kol, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na fulnecké policejní číslo 974 735 721.

Odcizení pneumatik z přístřešku rodinného domu v Novém Jičíně

V přesně nezjištěné době mezi 30. březnem a 7. dubnem tohoto roku doposud neznámá osoba spáchala na ulici Svatopluka Čecha v Novém Jičíně přečin porušování domovní svobody a zločin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil na oplocenou zahradu jednoho z rodinných domů a z volně přístupného přístřešku odcizil čtyři zimní pneumatiky i s disky o rozměrech 235/60 R18, čímž poškozenému místnímu 74letému muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 8 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených kol, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651.

Silniční kontrola silně podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Pustějov

Chvíli po šestnácté hodině odpolední 7. dubna 2020 službu konající policejní hlídka z Obvodního oddělení ve Studénce při běžném dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu stavěla a kontrolovala v obci Pustějov řidiče osobního motorového vozidla tovární značky VW Golf, a to 41letého muže z Novojičínska. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo prokázáno, že shora uvedený muž řídí automobil v silně podnapilém stavu, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami přes 3,3 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté následně rozhodli o umístění 41letého muže na protialkoholní záchytné stanici ve Frýdku-Místku k vystřízlivění a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany studéneckých policistů a novojičínských kriminalistů mimo jiné i pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Opava 8. dubna 2020

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem