Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 7. října 2021

Zprávy z ÚO Opava (2), ÚO Bruntál (2) a ÚO Nový Jičín (2) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Objasnění vloupání do nákladního automobilu na ulici Zámecký okruh v Opavě

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 44letému místnímu muži, neboť tento se měl podle všech doposud zjištěných skutečností po předchozím vypáčení zámku dveří vloupat do kabiny nákladního motorového vozidla tovární značky Iveco Daily. Ke skutku došlo na konci měsíce září letošního roku na parkovišti ulice Zámecký okruh v Opavě a po následném otevření přední kapoty motoru odcizil zde instalovanou autobaterii. Poškozenému 40letému muži z Opavska tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 10 tisíc korun. Celou záležitostí se nadále zabývají opavští policisté a kriminalisté a prověřují, zda se výše uvedený 44letý muž neměl dopustit i další obdobné trestné činnosti majetkového charakteru.

Žádost o svědecké informace k dopravní nehodě ze dne 3. října 2021 v Kravařích

Deset minut před jedenáctou hodinou dopolední 3. října 2021 řídila 63letá žena z Havířova osobní motorové vozidlo tovární značky Mazda CX-3 po ulici Bolatické v Kravařích, a to ve směru od ulice Hlučínské, přičemž v křižovatce s ulicí Kostelní odbočovala vlevo a při tomto nedala přednost v jízdě v přímém směru v protisměru jedoucímu motocyklu tovární značky Suzuki GSR 600, který řídil 19letý muž z Opavska. Aby motocyklista zabránil přímému střetu, tak na vzniklou situaci zareagoval prudkým intenzivním brzděním, položil motorku na levý bok a ta následně narazila do levé přední části automobilu. Řidička při prvotním prošetřování a prověřování však policistům ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě tvrdila a nadále tvrdí, že motocyklistovi do jízdní dráhy nevjela, najela však částečně do protisměrného jízdního pruhu s tím, že bude odbočovat vlevo, ale tento úkon nedokončila, poněvadž pár metrů za křižovatkou přejíždělo vozovku dítě na jízdním kole. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků kolizní situace v dopravě negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 40 tisíc korun. Policejní inspektor prap. Peter Bučko žádá širokou veřejnost o svědecké informace k této dopravní nehodě, kdy hlavně přijme jakékoli poznatky k průběhu nehodového děje, k jízdě motocyklisty, ke způsobu odbočování řidičky automobilu i k výskytu a pohybu doposud neznámého nezletilého cyklisty. Tyto skutečnosti lze telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 581 případně kdykoli na mobilní číslo opavských dopravních policistů 735 788 950, za což policisté děkují.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů u Krnova

Třicet minut po sedmé hodině ranní 6. října 2021 řídila 21letá žena slovenské národnosti osobní motorové vozidlo tovární značky Mitsubishi Colt po silnici čísla I/45 od Krnova k hraničnímu přechodu s Polskou republikou, přičemž v křižovatce se silnicí číslo I/57 nedala oproti dopravní značce „dej přednost v jízdě“ z leva po hlavní silnici přijíždějícímu osobnímu motorovému vozidlu tovární značky Subaru Outback, které řídil 60letý muž z Bruntálska. Ten jel svým automobilem v přímém směru od obce Krásné Loučky na Opavu a na vzniklou situaci zareagoval stržením volantu doleva, jenže střetu předních částí vozů již nedokázal zabránit. Subaru bylo odhozeno za levý okraj vozovky do ocelových svodidel a Mitsubishi bylo po nárazu otočeno do protisměru své původní jízdy. Při této dopravní nehodě utrpěl 60letý muž zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši téměř 350 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v intenzivním prošetřování a prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Odcizení dřevní hmoty v katastru obce Dlouhá Stráň

V blíže neustanovené době v průběhu měsíce září nebo začátkem října letošního roku doposud neznámý pachatel nebo pachatelé spáchal či spáchali na katastru obce Dlouhá Stráň na Bruntálsku přečin krádeže. V té době totiž z pěti volně přístupných lesních skládek podél lesní cesty vedoucí mezi obcemi Dlouhá Stráň a Rázová byla odcizena dřevní hmota (smrkové dřevo o délkách 12 až 14 metrů a o průměrech kmenů nejméně 19 centimetrů) o celkovém objemu 25 metrů krychlových, čímž poškozené organizaci vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 15 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Bruntále a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného dřeva, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651.

NOVOJIČÍNSKO:

Vloupání do novinového stánku na ulici Sokolovské v Novém Jičíně

Okolo jedné hodiny ranní 6. října tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v areálu autobusového nádraží na ulici Sokolovské v Novém Jičíně přečin krádeže tím, že se po vypáčení prodejního okna se škodou ve výši 2 tisíce korun vloupal do zde instalovaného novinového stánku, ze kterého následně odcizil různé druhy a množství krabiček cigaret, doutníků (Burton), tabákových výrobků a cukrovinek (oplatky Kávenka, Horalka a BeBe) v celkové hodnotě bezmála 18 tisíc korun. Poškozené místní právnické osobě tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 20 tisíc korun a nasazený služební pes s policejním psovodem vypracoval pachovou stopu od místa činu ve směru k vlakovému nádraží, a to v délce přibližně 300 metrů. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Novém Jičíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného zboží, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651.

Žádost o svědecké informace k dopravní nehodě ze dne 31. července 2021 u Oder

Policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Novém Jičíně prap. Petr Mužný nadále intenzivně prošetřuje a prověřuje případ kolizní situace v dopravě, která se stala přibližně třicet minut po devatenácté hodině podvečerní dne 31. července 2021 v prostoru křižovatky silnic II/441 a III/4623 na katastru města Odry. V té době doposud neustanovený řidič blíže nezjištěného osobního motorového vozidla tovární značky Renault Scénic zelené barvy v předmětné křižovatce vyjížděl vlevo na Fulnek a při tomto nerespektoval svislé dopravní značení „dej přednost v jízdě“ a vjel tak bezprostředně do jízdní dráhy přijíždějícímu motocyklu tovární značky Honda Goldwing, který řídil 65letý muž z Opavska. Tento na vzniklou situaci zareagoval prudkým brzděním, motocykl uvedl do smyku a převrhl jej na pravý bok. Ke střetu mezi motocyklem, motocyklistou a automobilem nedošlo a neznámý řidič osobního vozu následně odejel neznámo kam. Výše uvedený motocyklista utrpěl zranění lehčího charakteru s jednorázovým lékařským vyšetřením a ošetřením na místě dopravní nehody, orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun. Pro řádné zadokumentování spisového materiálu je velmi nutné ustanovit doposud neznámého řidiče osobního automobilu s největší pravděpodobností tovární značky Renault Scénic zelené barvy. Jakékoli kladné poznatky a informace k celé záležitosti lze telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 582 případně kdykoli na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 7. října 2021

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem