Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 16. srpna 2022

Zprávy z ÚO Opava (3), ÚO Bruntál (3) a ÚO Nový Jičín (2) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Odcizení rybářského náčiní z garáže rodinného domu v obci Ludgeřovice

V blíže neustanovené noční době od jedné hodiny do osmé hodiny ranní 14. srpna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že neoprávněně vstoupil na celooplocený pozemek jednoho z rodinných domů a následně vstoupil do přilehlé garáže, ze které odcizil dva rybářské pruty značky Prologic s navijáky, podběrák značky Delphin, rybářskou brašnu, rybářský lístek, rybářský průkaz a další rybářské příslušenství, čímž poškozenému místnímu muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 16 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených rybářských potřeb, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Silně podnapilý muž polské národnosti dvakrát řídil osobní automobil

Policisté z opavského Obvodního oddělení v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ze kterého je důvodně podezřelý 40letý muž polské národnosti.

Jak bylo dosavadním prošetřováním a následným prověřováním zjištěno, tak shora uvedený muž okolo třiadvacáté hodiny večerní 14. srpna 2022 řídil po ulici Krnovské v Opavě osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf, a to pod vlivem alkoholických nápojů. Tato skutečnost byla zjištěna při silniční kontrole ze strany strážníků Městské policie Opava a následně při odborné dechové zkoušce ze strany službu konající policejní autohlídky z místního Obvodního oddělení. Občanu polské národnosti tak byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami přes 2,2 promile alkoholu v dechu a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a opatření.

Pár minut před druhou hodinou ranní 15. srpna 2022 hlídka strážníků Městské policie Opava opět stavěla a kontrolovala na ulici Krnovské v Opavě, v městské části Jaktař výše uvedeného muže jako řidiče shora zmíněného osobního automobilu tovární značky VW Golf. Opětovnou dechovou zkouškou u něj byly prokázány pozitivní výsledky s hodnotami okolo 1,8 promile alkoholu v dechu. Vše je nadále v intenzivním prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Vloupání do osobního automobilu na katastru obce Zábřeh u Dolního Benešova

Pár minut před devatenáctou hodinou podvečerní 15. srpna tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v místě zvaném Na Pastvisku (u turistického přístřešku U Jezera) na katastru Dolního Benešova, v části Zábřeh přečin krádeže tím, že se po rozbití skleněné výplně okna levých zadních dveří vloupal do odstaveného osobního motorového vozidla tovární značky BMW 320, ze kterého odcizil dámskou kabelku, macbook značky Apple, dotykové péro a nabíječku značky Apple, USB, elektronickou cigaretu Iqos, sluchátka značky Apple, svazek klíčů, powerbanku značky Samsung, bezdrátová sluchátka, knihu Stevena Kinga, inzulín a zařízení k inzulínové pumpě, čímž poškozené ženě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 36 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda silně podnapilého cyklisty na Bruntálsku

Deset minut před osmnáctou hodinou podvečerní 13. srpna 2022 jel 65letý muž z Bruntálska na svém jízdním kole v obci Světlá Hora, a to po místní komunikaci k fotbalovému hřišti, přičemž vlivem své silné podnapilosti (orientační dechová zkouška u něj prokázala pozitivní výsledek s naměřenou hodnotou 2,8 promile alkoholu v dechu) nezvládl řízení a upadl i s kolem na vozovku. Při tomto si způsobil zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovském nemocničním zařízení. Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na pár stovek korun a vše je nadále v prošetřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Vloupání do osobního automobilu na katastru obce Malá Morávka

Mezi třináctou a šestnáctou hodinou odpolední 14. srpna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na katastru obce Malá Morávka přečin krádeže, přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečin poškození cizí věci tím, že se po předchozím rozbití skleněné výplně okna zadních pravých dveří vloupal do osobního motorového vozidla tovární značky Mitsubishi ASX, které bylo zaparkováno na parkovišti zvané Kóta ve směru k místní části Vidly. Z automobilu následně odcizil tři batohy s různými druhy oblečení (bavlněná trička, mikiny, tepláky, kraťasy), s taštičkou a s kosmetickými přípravky a s hygienickými věcmi, s taštičkou na různé druhy léků, s power bankou, s elektronickou cigaretou, s peněženkami, s různými osobními doklady, s platebními kartami a s finančními prostředky, čímž poškozeným fyzickým osobám vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 20 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru prověřují policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Rýmařově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, dokladů, platebních karet a financí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na rýmařovské policejní číslo 974 731 751.

Žádost o svědecké informace k dosud neznámému řidiči osobního automobilu

Pět minut před dvacátou hodinou večerní 15. srpna 2022 se na ulici Olomoucké v Bruntále stala kolizní situace v dopravě, kterou se nyní intenzivně zabývají policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále. Ti na bruntálských policejních číslech 974 731 250 nebo 974 731 251 velmi rádi přijmou jakékoli kladné informace, které by vedly k ustanovení doposud neznámého řidiče blíže neustanoveného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia combi bílé barvy. Toto je velmi důležité pro řádné zadokumentování spisového materiálu ve věci výše uvedené dopravní nehody, kdy tento neznámý řidič s největší pravděpodobností nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím osobním automobilem tovární značky Renault Clio, který řídil místní 30letý muž a odbočoval doprava na ulici Tř. Práce a zezadu do tohoto vozu narazil. Poté však ihned odejel neznámo kam, a to po ulici Nezvalové v Bruntále. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob pravděpodobně nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla doposud vyčíslena na finanční částku ve výši 10 tisíc korun a vše je nadále v gesci bruntálských dopravních policistů.

NOVOJIČÍNSKO:

Odcizení pracovního nářadí na rekonstruovaném úseku silnice u Nového Jičína

V přesně nezjištěné době mezi devátou hodinou ranní a patnáctou hodinou odpolední 14. srpna tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal na katastru obce Starý Jičín přečin krádeže tím, že v prostoru rekonstruovaného úseku silnice D48 odcizil ze zdejšího staveniště volně odložený vibrační pěch, čímž poškozené právnické osobě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 20 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělní v Novém Jičíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného pracovního stroje, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651.

Krádež napájecího zařízení k přenosnému dopravnímu značení u Nového Jičína

V blíže neustanovené době mezi osmnáctou hodinou podvečerní 14. srpna a desátou hodinou dopolední 15. srpna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na silnici čísla I/48 ve směru z Hranic na Nový Jičín přečin krádeže tím, že se v místě sjezdu na obec Starý Jičín, část Palačov vloupal do zde instalovaného volně ležícího uzamčeného plechového boxu, ze kterého odcizil 12V akumulátor značky Varta Professional. Tento akumulátor sloužil jako napájení pro zdejší výstražné dopravní panely a brněnské poškozené společnosti tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 5 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené věci, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651.

Opava 16. srpna 2022

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem